Как да удължим живота на акумулаторa – поради фактът, че

...
Как да удължим живота на акумулаторa – поради фактът, че
Коментари Харесай

Как да удължим живота на акумулаторa на колата

Как да удължим живота на акумулаторa – заради фактът, че всеки батерия има стеснен живот, тук ние ще разгледаме няколко положителни практики, които да удължат оптимално дълго работата на нашия батерия. Продължителността на живот на акумулатора зависи от доста фактори – от вярното потребление, от неговото зареждане, от температурата на открито и други фактори. При вярна есплоатация, ние ще се радваме на по-дългото му потребление. За вярната употреба, можем да следваме следните препоръки, за това по какъв начин да удължим живота на акумулаторa:

Да не оставяме нашият автомобил дълго време без да го използваме

Тъй като в нашия батерия протичат химически процеси и той се разрежда непрестанно, е хубаво да караме нашия автомобил по-често. По време на пътуването, акумулаторът се зарежда от алтернатора на колата и по този метод колкото повече караме, толкоз в по-голяма степен нашия батерия ще е цялостен със заряд.

Да сме закрепили добре акумулатора

Това е доста значимо, тъй като в случай че ние не сме сложили нашия батерия устойчиво, то има възможност по време на път от вибрациите да се получат повреди във вътрешните му съставни елементи. А това доста да понижи живота на акумулатора.

Да заобикаляме честите къси пътувания

Ако ни се случва постоянно да палим колата и да отиваме на някакви близки дистанции, тогава акумулатора няма да има опция да се зарежда в цялостна степен от работата на мотора. По този метод ще отслабва, което отново ще му редуцира живота до някаква степен.

Редовно да почистваме акумулатора

Едни от основните проблеми за работата на акумулатора са натрупването на прахови частици и замърсявания в електролита на акумулатора, както и положителния допир на електролита с батерията. Затова би трябвало да почистваме понякога нашия батерия, благодарение на измиване с дестилирана вода, парцал и конец за по-трудните места. А за проблемите с електролита би трябвало да почистваме с парцал пропит със калцирана сода и с него да почистим акумулатора. (не важи за необслужваем вид батерия, който е капсулован)

Редовно да ревизираме равнището на електролита

Поради другите атмосферни условия, има възможност равнището на електролита да намалее, заради изпаряване или заради стесняване на размера. А намаляването на равнището на електролита води до съкращаване на живота на акумулатора. Затова е значимо постоянно да следим равнището на електролита и да вземаме съответни ограничения. (не важи за необслужваем вид батерия, който е капсулован)

Да не оставяме включени потребители на сила при неработеща кола

След като спрем колата и изключим мотора е хубаво да проверим дали не сме не запомнили светлините или радиото включени. Някой коли са проектирани откакто извадим ключа да спре подаването на ток към такива ел. потребители. Но има и такива коли, които би трябвало да проверим самите ние.

Да не оставяме нашата кола на прекомерно висока температура

Топлината основава доста проблеми за акумулаторните акумулатори, по тази причина би трябвало да се погрижим да не оставяме нашата кола на място, където ще се напече доста. Затова е добре да паркираме нашият автомобил на сянка, с цел да си нямаме проблеми.

Ако съблюдаваме рекомендациите, ние сме в положение да удължим живота на акумулатора на колата ни 2-3 пъти. А в случай че не желаеме да се губим времето с такива неща, постоянно можем да си купим нов батерия.

Още потребни неща от “Направи си самичък ” вижте тук


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР