Как да сварим и боядисаме яйцата за Великден? Великден наближава! Време

...
Как да сварим и боядисаме яйцата за Великден?
Великден наближава! Време
Коментари Харесай

Как да сварим и боядисаме яйцата за Великден

Как да сварим и боядисаме яйцата за Великден?

Великден наближава! Време е да помислим за сваряването и боядисването на великденските яйца. За тази цел би трябвало да съблюдаваме някой правила.

Сега ще разгледаме няколко съвета за това по какъв начин да сварим яйцата без да се напукат или счупят? И по този начин:

1. Яйцата които ще варим би трябвало да са със стайна температура – в никакъв случай не би трябвало да слагаме яйцата да се варят непосредствено от хладилника. Това значително ще ни направи много провали.

2. Яйцата би трябвало да са оптимално прилепнали едно към друго в съда в който ще ги варим, тъй като в случай че не са в такава класификация има огромна възможност за счупвания.

3. Можем да сложим сол във водата с яйцата – това ще подкрепи в някаква степен за това да нямаме напукани яйца.

4. Варенето на яйцата би трябвало да е тъкмо 8 минути – за най-хубави резултати, това е оптималното време за хубавото сваряване на яйцата.

5. Можем да сложим забрадка на дъното на тенджерата , в която ще варим великденските яйца – по този метод ще увеличим в забележителна степен твърдостта на черупките.

6. Можем да използваме чорапогащник , като слагаме яйцата в него и завързваме двата му края – по този начин също можем да понижим риска от счупвания и напуквания.

7. Да не използваме пресни яйца – по-старите яйца, които са най-малко на 3 дни, имат по-голям късмет да не се спукат.

8. Да си намерим домашни яйца , в случай че имаме такава опция – по принцип купените яйца са с по-тънка черупка.

Как да сварим и боядисаме яйцата за Великден – боядисването

Тук можем да кажем следните неща:

1. Купуваме подготвена багра за яйца и следваме инструкциите – това е елементарен и изпитан способ, боята не е скъпа и става елементарно. Но пък яйцата ни стават малко еднотипни.

2. Като използваме чорапогащник и разнообразни листа от разнообразни растения. Тук всичко зависи от нашето въображение.

3. Използваме люспи от остарял лук и благодарение на остарял чорапогащник можем да създадем в действителност красиви яйца. Просто би трябвало да опаковаме яйцата с люспите и да ги сложим в чорапогащника, а по-късно да ги завържем с връвчица. След това ги сваряваме по нормалния метод.

4. Можем да използваме естествени багрила , вместо да купуваме багра. За тази цел, можем да използваме боровинки,, дъбова кора, каркаде, коприва, орехова шума, лайка и кора от бреза, куркума, спанак и магданоз. Имаме огромен избор.

5. С памук и багра.

След като към този момент сме сварили яйцата, можем да “облечем ” яйцата с памук и да ги топнем с разнообразни бои и да ги оставим за двайсетина минути. Получава се доста забавна комбинация.

6. Като използваме олио. Този способ се прави, като във всяка друга багра капваме малко олио. Топваме в едната багра и подсушаваме добре. Олиото прави по този начин, че по яйцето да останат празни места без багра. След това топваме в другата багра и отново подсушаваме.

7. Като използваме винена киселина. Тя прави яйцата да наподобяват грапави и можем да не купуваме кристали за яйца. След като сме сварили яйцата, прибавяме винената киселина и по-късно топваме в боята. Получават се много красиви неща.

8. Като използваме маслени бои. Сваряваме яйцата и ги чакаме да изстинат. С помощта на маслените бои можем да създадем чудеса, стига да имаме богато въображение.

9. Като използваме восъчна химикалка. При този способ би трябвало да сме малко по-опитни, тъй като е малко по-сложен от другите способи. Но всеки, който желае да опита – дерзайте!