Как да сготвим киселеца - вкусния лечител Студена супа от

...
Как да сготвим киселеца - вкусния лечител Студена супа от
Коментари Харесай

Ще си оближете пръстите с тези две невероятни рецепти

Как да сготвим киселеца - вкусния врач

Студена чорба от киселец

Необходими артикули:

500 г кисело мляко, 50 г масло, 1 връзка киселец, 2 връзки лапад или спанак, 3 стръка свеж чесън, 2-3 стръка копър, 100 г счукани орехи, сол, черен пипер

Начин на подготвяне:

Измийте авансово киселеца и лапада (или спанака) и ги сложете в тендера с леко вряща вода за към 5 минути. С решетъчна лъжица ги извадете и оставете да се отцедят. Загрейте маслото в тиган и запържете ситно нарязания чесън, като заделите част от зелената част. След малко прибавете нарязания киселец, запържете за малко и извадете, с цел да се охлади. Разбийте киселото мляко хубаво с малко вода, с цел да стане на гъст ​айрян. Смесете със зеленчуците, ситно накълцания свеж чесън и копъра. Овкусете с подправки и поднесете супата с натрошени орехи.

Пролетна яхния с киселец и картофи

Необходими артикули:

2 моркова, 4-5 с.л. нарязан киселец, 500 г картофи, връзка лук, филиз чесън, 1 с.л. доматено пюре, 2 с.л. масло, червен пипер, сол, магданоз, копър.

Начин на подготвяне:

Нарязанитe моркови, лук и чесън се поставят в смесената лой и се задушават до омекване. Прибавят се аленият пипер, доматеното пюре и 2 чаени чаши гореща вода. Като кипне сместа, се прибавят разрязаните на половина картофи и ястието се вари на спокоен огън 20 мин. Прибавя се киселецът и се оставя да къкри още 10 мин. Яхнията се подправя на усет със сол, наръсва се с нарязан копър и магданоз и се отдръпва от огъня. Поднася се с кисело мляко и зелена салата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР