Как да се възстановят и какъв да е новият облик

...
Как да се възстановят и какъв да е новият облик
Коментари Харесай

Показват архитектурните разработки за Стара Загора на френски и български студенти

Как да се възстановят и кой да е новият образ на остарели здания и на античното пространство в Стара Загора като част от културното й завещание. По това работеха през октомври предходната година студенти от Висшето учебно заведение по архитектура „ Ла Вилет “ в Париж и от Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Разработките от 5-дневното им престояване в Града на липите ще бъдат показани 22 април, понеделник, от 13 часа в общинската зала „ Петко Р.Славейков “.
По време на „ Архитектурно ателие 2018 - 2019 година “ 30-те френски и 5-имота български студенти работеха под под управлението на арх. Цвета Кирова. Сред тематиките за разработки от бъдещите архитекти бяха пространствата към Античната улица от римско време и Градския пазар. Свои хрумвания можеха да разработят и за постройката на Първо главно учебно заведение, на индустриални здания и на дребна жилищна постройка с възрожденска архитектура.
Българско-френското студентско архитектурно ателие беше трето подред, а концепцията е да подкрепя креативната им работа, както и да дадат ексцентрични хрумвания по градоустройството на градовете домакини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР