Как да се предпазим от кражби по празниците.Мнозина тръгват на

...
Как да се предпазим от кражби по празниците.Мнозина тръгват на
Коментари Харесай

Как да се предпазим от кражби по празниците

Как да се предпазим от обири по празниците.

Мнозина потеглят на път отвън града, с цел да посрещнат новата година, връщат се по родните места или отиват на отмора. Често в същото време се активизират и крадците.

Според Милен Гайдарджиев от „ Криминална полиция “ в МВР-Бургас напускнето на дома за празниците не трябва да се оповестява пред необятен кръг от хора.

„ Да ревизират и заключват входните и балконските порти,

както и прозорците на по-ниските етажи. Добре е в блоковете да има следен достъп и видеонаблюдение. Съседите могат да наглеждат парцела ни и в случай че видят съмнителни лица, да изискат информация от тях. Осветлението може да остане включено в някои стаи “, предложи той.

По думите му след набелязване на обект за навлизане, крадците го изследват. „ Обирите се правят денем и през нощта.

Домовите обири главно са с фалшифициран ключ, а не с щурм. Препоръчвам да не качвате фотоси и да не се отбелязвате от далечни дестинации, с цел да не се буди съмнение, че ви няма вкъщи. През коледните празници нямахме взломни обири “, посочи Гайдарджиев.
Джебчиите се засилват и по молове, коледни базари и в рейсовете.  Съветът на основен контрольор Костадинов е чантите да са пред очите ни, под непрекъснатонаблюдение, изключително при посещаване на пробни.Друг съвет е да се разделят парите във вътрешни джобове при посещаване на разнообразни търговски обекти.
„ По време на коледните и новогодишните празници ще има засилено полицейско наличие както в моловете, по този начин и в рейсовете от градския превоз. Цивилни и униформени ще наблюдават за противодействието на кражбите “, добави Костадинов.

„ Крадците се активизират се по време на празнични и почивни дни – изключително в часовете сред 7 и 9 часа и вечер сред 17 и 19 часа. Те употребяват този човекопоток да се смесят с тълпата и да измъкнат от разсеяните жители портмонета, телефони и други полезности. Затова бъдете бдителни “, предизвести Костадинов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР