Как да се отървем от осите в градината? Осите правят

...
Как да се отървем от осите в градината? Осите правят
Коментари Харесай

Как да се отървем от осите в градината – полезни съвети

Как да се отървем от осите в градината? Осите вършат гнезда на всички места. Те не пречат на хората съвсем по никакъв метод, с дребни изключения. Но когато пристигна края на лятото и началото на есента, в градината става ужасно. Незнайно от кое място се появява многочислена летяща войска, която стартира да атакува узрелите плодове, грозде, заготовки за сладка и компоти и така нататък

През Август и Септември стартира едно надхитряне сред лозарите и осите. Много постоянно има ужилени градинари, които стартират гневна опозиция против летящите неприятели. Трябва бързо да реагирате и да се отървете оптимално бързо от осите в градината. В противоположен случай има възможност да не ядете от вашето грозде, да бъдете жилени много по-често и да изпадате в други неприятни обстановки.

Как да предпазим гроздето от оси – потребни препоръки и предписания

Как да се отървем от осите в градината с подобаващи клопки и примамки?

На процедура може да пробвате с най-простите клопки: съдове с всякаква сладка течност. Изводите обаче са следните:

  • Капаните работят, тъй като осите се стичат към стръвта. Но по този метод надали ще е допустимо да се отстранен изцяло и на 100%.
  • Контейнерът би трябвало да има тясно гърло , за предпочитане като фуния. Целта е осите да влезнат в бурканите, бутилките и купата със сладко, само че да не могат елементарно да излезнат към този момент.
  • Примамката в клопката е за предпочитане пред елементарната сладка вода. Конфитюр, пчелен мед, ферментирали сладки течности притеглят насекомите повече.
  • Гъстата вискозна примамка “улавя ” осите по-добре от течността. Подходящо е да вземем за пример остаряло сладко (ако е захаросано, което би трябвало да разредите с малко вода).

Съвет от умел градинар: прибавете малко инсектицид към примамката (подходящи са да вземем за пример препаратите срещу колорадски бръмбар ). По този метод ще си осигурите доста по-голям триумф!

В профилираните магазини има фабрични клопки за оси. Но те работят напълно на същия принцип като елементарните домашни клопки. Ето за какво в случай че имате 5-10 минути свободно време, ненужна пластмасова бутилка и „ доста сръчни ръце “, тогава няма да има потребност да купувате подготвен капан.

Но пък може да закупите от подобен вид магазини специфична отрова за оси. Или да закупите борна киселина от аптеката. С подобен вид стръв, осите не умират незабавно. Те занасят част от стръвта в гнездото, където ще нахранят и ларвите. По този метод ще поразите доста по-голям брой оси.

Подходяща рецепта – стръв за оси, е следната:

  • захар – 1 кг
  • вода – 2 литра
  • оцет – 200 мл
  • бира – 1 литър
  • борна киселина – 30 грама

Всички съставки се смесват добре и се пълнят клопките. Пчелите не влизат в клопките поради наличието на оцет!

Как да се отървем от гнездо на оси

Ако в региона на нашата градина има гнездо с оси, поражда въпросът: какво да вършим с гнездото? Ако не бъде унищожено, осите още веднъж ще се размножат и ще се появят отново в градината. Нека да забележим някои детайлности:

Точното време – да премахнете гнездо на оси или стършели през лятото е доста по-трудно, в сравнение с през другите сезони. През есента или пролетта ще ви бъде доста по-лесно да унищожавате гнездото. Ако чакането на есента не е алтернатива, тогава действайте през нощта. По това време всички оси са вкъщи.

Избор на тактика и “оръжия ”. Има доста благоприятни условия за заличаване на гнездо на оси, само че доста от тях са свързани със съществени опасности. Ето малко детайлности:

  1. Гореща вода – някой градинари поучават да употребявате вряща вода в битката с осите и тяхното гнездо.
  2. Бензин, керосин, нафта, WD-40 – всяка от тези течности се предлага да се напръска щедро върху гнездото. След като насекомите умрат, можете да премахнете гнездото без никакви проблеми.
  3. Доместос, белина – домакинските химикали се предлагат за отнасяне на гнездо на стършели и оси и места, където се натрупват инсекти.
  4. Специализирани препарати – в агроаптеките се продават подготвени аерозоли, с които да третирате гнездото на осите. Веспаджет, Брос, Антивеспе и така нататък са подобаващи варианти. Предимството е, че доста от тези медикаменти обезпечават дълготрайна отбрана, т.е. те освен унищожават осите тук и в този момент, само че и предотвратяват появяването им в близко бъдеще.

Имате много варианти в битката с осите. Ако не ви пречат и не унищожават вашата годишна продукция, то тогава не ги закачайте и не ги убивайте. Но в случай че имате проблеми, то действайте самоуверено в битката с осите!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР