Как да предпазим децата от грип, вируси и настинки с

...
Как да предпазим децата от грип, вируси и настинки с
Коментари Харесай

Как да предпазим децата от грип, вируси и настинки с пчелни продукти

Как да предпазим децата от грип, вируси и настинки с пчелни артикули – като че ли п@ндемията от корон@вирус не е задоволителна за тази година, а в това време на хоризонта има и различен респираторен вирус. Сезонът на грипа и настинките наближава бързо и с него излизат доста въпроси и терзания за всички нас.

Докато пандемията продължава, здравните управляващи се притесняват, че припокриването на двата вируса може в допълнение да утежни публичното здраве и да натовари здравните системи. За благополучие, има способи да отбраните както вас, по този начин и вашите деца. Ето какво би трябвало да знаете, с цел да запазите децата си здрави през този грипен сезон:

Какво съставлява грипът?

Грипът е мощно инфектиран респираторен вирус , който се появява ненадейно. Симптоми, като болки в тялото, тресчица и кашлица, се появяват ненадейно и нормално се развиват от един до четири дни след излагане, с дълготрайност от няколко дни до две седмици. Наличието на грип може да включва един или няколко от следните признаци:

  • Треска (обикновено 38 °C или по-висока, продължаваща няколко дни), постоянно с настинка
  • Болки в тялото или мускулите
  • Главоболие
  • Умора
  • Възпалено гърло
  • Течащ или запушен нос
  • Кашлица
  • Болка в очите, като парене, болежка при придвижване на очите или сензитивност към светлина

Стомашно-чревните признаци, като диария, гадене или повръщане, са много необикновени при възрастни, само че могат да се открият по-често при децата , страдащи от грип . И защото грипът се предизвиква от вирус , антибиотиците, които са ефикасни против бактериите, не са потребни, когато имате грип.

Как да предпазим децата от грип, вируси и настинки с пчелни артикули

Снимка: https://www.natur-honig.at

Вероятни всички хора в България са осведомени с изгодите на пчелните артикули. Пчелният мед , прашец , прополис и пчелно млечице са артикули, които са извънредно потребни както за възрастните хора, по този начин и за децата.

Сега ще разгледаме всеки един от пчелните артикули по настрана, а по-късно ще забележим по какъв начин да използваме силата на пчелните артикули в битката с вирусите и настинките при децата. Защото всеки родител желае своето дете да бъде крепко, а не да киха, кашля и да бъде със запушен нос.

Пчелен мед

Пчелният мед съставлява хранителен артикул, събиран и преработван от медоносните пчели под формата на нектар, отделян от цветовете на дървета, шубраци, билки и треви, а също по този начин и от маната, която се отделя при избрани условия. След като се събере пресният нектар, пчелите го преработват, обогатяват и складират в своите пчелни пити. Пчелният мед съставлява съвършен естествен подсладител, извънредно потребен за индивида.

Пчелен прашец (перга)

Пчелният прашец и пергата са извънредно скъпи хранителни добавки за индивида. Те съдържат голямо количество витамини, минерали, ензими, аминокиселини и естествени антибиотици. Изключително богати са на протеини (40%) и на всичките 22 аминокиселини, в това число 8-те съществени киселини.

Пчелите събират цветния прашец от цветовете на растенията, като го обогатяват със своите жлези. След като го натъпкат в пчелните килийки и след протичане на ферментация, пчелният прашец се трансформира в перга (пчелен хляб), който е още по-полезен за индивида. Пчелният прашец и пергата се считат за бъдещите суперхрани и натурални медикаменти .

Прополис

Прополисът съставлява примес от смоли, прашец и восък, събиран от пчелите от пъпките и цветовете на растенията. Допълнително сместа е обогатена с ензими и ферменти. Прополисът е извънредно антибактериално средство и съдържа витамини, етерични масла, минерални соли, микроелементи и други. Използва се в доста области от индивида.

Пчелно млечице

Пчелното млечице се отделя от младите пчели и служи за изхранването на пчелите-работнички и търтеите през първите няколко дни от тяхното развиване, а за пчелната майка – това е единствената храна, която тя употребява през целият си живот. Съдържа извънредно скъпи съставки като аминокиселини, витамини, белтъци, ензими, въглехидрати и други.

Пчелното млечице е съвършената хранителна добавка за човешкия организъм, с която всеки може да усъвършенства имунитета си, обмяната на веществата, своя вкус и да забави стареенето.

Как да предпазим децата от грип с пчелен мед

Още в далечната 1966 г, съветският академик Науям Петрович Йойриш е провел наблюдаване върху 230 деца на възраст от 7 до 15 години, които са получавали пълноценна храна. На 60 деца от тази група е давал всекидневно – заран и вечер, по 1 кафена лъжичка мед. Направените антропометрични проучвания, динамометрия, определянето на хемоглобина в кръвта, както и превъзходното самочувствие и отсъствието на болести в тази група, посочили удобното деяние на меда върху децата .

Д-р Цайс от Хайделберг в една своя публикация написа: “ Аз давам на моите деца от първия ден на раждането пчелен мед. Моите деца в никакъв случай не са страдали от болест. Медът им давам в чаена лъжичка, която смучат, след което заспиват умерено.

Дневната доза мед е според от възрастта на детето и би трябвало да се движи в границите от 1 до 2 грама на кг тегло, разпределен на три или повече приема. Като храна, с оглед повишението на защитните сили на организма, за предпочитане са тъмните сортове мед, които са по-богати на минерални субстанции.

Сега да разгледаме няколко подобаващи предписания с пчелен мед срещу вируси и настинки :

@ Разбъркваме 500 гр пчелен мед и 2 с.л. куркума. Даваме по 1 чаена лъжичка на детето заран на гладно;

@ Разбъркваме 500 гр пчелен мед, 2 с.л. изсъхнал джинджифил, 2 с.л. суха канела на прахуляк и 2 с.л. куркума на прахуляк. Даваме по 1 чаена лъжичка на детето заран на гладно;

@ Стриваме 1 глава кромид лук на рендето. Изстискваме сока през марля. Разбъркваме 1 част сок от кромид с 2 елементи пчелен мед. Даваме по 1 чаена лъжичка на детето заран на гладно;

@ Разбъркваме добре 1 чаша смлени орехи в 1 буркан пчелен мед. Добавяме към тази примес изстискания сок на 4 лимона и отново разбъркваме. Даваме на детето по 1 супена лъжица на ден;

@ За зачервено гърло – смесваме 1/2 ч.л. пчелен мед, сок от 1/2 лимон и малко сода бикарбонат. Разбъркваме в плитка паница и слагаме сместта в далечния завършек на чинията. Караме детето да ближе като “кученце ” със мощно изплезване на езичето. Доста дейно средство;

@ За хронична хрема – вършим парни инхалации с мед, като издърпваме в спринцовка 2 кубика хипертоничен разтвор на NaCl (солена  вода ) и още 1 кубик пчелен мед. Изсипваме тази примес в инхалатора и разбъркваме добре. Правим инхалация за 10 минути вечер преди лягане. Допълва се с банкет на 50-70 грама пчелен мед на 2-3 пъти денем.

Как да предпазим децата от грип с микс от другите пчелни артикули

Снимка: natur-honig.at

@ Смесваме кисело мляко с 1 лъжица пчелен прашец една или две лъжици мед. Даваме на детето от този балсам през целия ден по малко;

@ Смесваме 1 кг изстискани лимони с 1 кг мед и 200 грама пчелен прашец. Получава се доста приятна течност (като лимонада) и даваме на детето всеки ден по 1 супена лъжица от този извънредно потребен еликсир;

@ Смесваме 250 мл ленено олио и 50 мл клеева смес. Даваме по 1 чаена лъжичка на детето заран на гладно;

@ За профилактика на вирусни болести е добре да даваме на децата всеки ден по 1-2 капки клеева смес за всяка тяхна навършена година. Това се прави най-често от Октомври до Март. При съществуване на простуда и грип, усилваме дозата 3 пъти. Можем да комбинираме с чай от маточина!

@ За край бихме желали да ви срещнем с един прелестен български пчелен артикул, наименуван “ Енергия “. Този артикул е микс от пчелни артикули, който ще се погрижи освен да усъвършенства положението на имунната Ви система, само че и да Ви тонизира и зареди с сила! Този балсам съдържа мед, пчелно млечице, прополис и пчелен прашец.

Дозата за деца от 4 години до 10 години е по 1 кафена лъжичка дневно, заран на гладно. За по-големите деца, дозата е 1 чаена лъжичка дневно, заран на гладно. Несъмнените изгоди от този микс ще допринесат до доста по-висок имунитет на вашите деца, което е причина за по-голям късмет те да не се разболяват. Или в случай че децата ви се разболеят, да изкарат доста по-леко настинката и грипа. Може да си поръчате този артикул от


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР