Как да помогне на предприемачите от всяка точка на страната

...
Как да помогне на предприемачите от всяка точка на страната
Коментари Харесай

ББР стартира дигитална платформа в помощ на бизнеса

Как да помогне на бизнесмените от всяка точка на страната да получат финансиране напълно онлайн и да трансфорат бързо и елементарно концепциите си в работещ бизнес? Това е задачата на Business Booster - новата цифрова платформа на Българската банка за развиване.

Стартът й беше публично даден през вчерашния ден. Business Booster е голямо облекчение за нуждаещите се от финансиране микро-, дребни и междинни компании в страната, защото банката не разполага с клонова мрежа.

" Фич " удостовери кредитния рейтинг на ББР

Възможностите на платформата за поддръжка на българското предприемачество бяха показани от изпълнителния шеф на ББР Цанко Арабаджиев, изпълнителния шеф на дъщерното сдружение „ ББР Микрофинансиране “ Ивана Цанева, софтуерния сътрудник Софтуер Груп и създателите на главната графична визия РОБО Лаб.

На премиерата на Business Booster участваха сътрудниците на банката в реализирането на платформата Евротръст и Борика, и представители на водещите бизнес асоциации и стейкхолдъри у нас (ИАНМСП, БАИ, АИКБ, БСК, БТПП и мн. др.), както и доста клиенти на банката.

 ББР
Платформата започва с стратегия „ Микростарт “, която предлага финансиране до 50 000 лева Предстои прибавянето на нови финансови стратегии в Business Booster за потребностите на дребния и междинния бизнес.

Съдействие на потребителите ще оказва цифровият помощник Вики – 3D анимиран облик, който ще им оказва помощ във всяка стъпка за сполучливо прилагане на Business Booster.

Всички нужни документи се попълнят и подписват напълно онлайн. За основаването на фирмен профил е належащо единствено въвеждане на ЕИК и данните се зареждат автоматизирано посредством интеграция с Търговския указател. Нужен е и дипломиран електронен автограф, за който платформата работи с Евротръст.

До края на годината ще бъде въведена и бек офис система, която ще форсира разглеждането на кредитни приложения – Credit Quest.

Business Booster предлага още безвъзмездна „ Бизнес академия “ - образование с наръчници, видеоуроци и цифрова библиотека, където са оповестени всички нужни бланки и документи за започване на бизнес, както и специфичен инструмент за основаване на бизнес проект – Business Plan Wizard.

За да обезпечи на бизнесмените продажба на тяхната продукция, новата цифрова платформа на ББР им дава опция и за елементарно и гратис разкриване на онлайн магазин с вграден модул за издаване на фактури.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР