Как да ползваме Ашваганда за нашето здраве – това мощно

...
Как да ползваме Ашваганда за нашето здраве – това мощно
Коментари Харесай

Как да ползваме Ашваганда за нашето здраве според науката

Как да употребяваме Ашваганда за нашето здраве – това мощно растение е член на семейство Solanaceae с над 4000 години обичайната приложимост в родната си Индия, Пакистан и Шри Ланка. Ашваганда е систематизиран като Medhya Rasayana , което е аюрведичната категория храни и хранителни субстанции, които предизвикват ученето и усилването на паметта.

Какво е ашваганда ? Понякога наричана „ индийски женшен “, тази билка обичайно се употребява в условия на дебилност , намаляване , импотентност и прибързано стареене . Преводът на Ashwagandha значи нещо сходно на „ миризмата и силата на коня “, намеквайки за неговите свойства на афродизиак . Това растение също се смята за тоник и адаптоген .

Поради евентуалните изгоди от ашваганда по време на сън , тя се употребява, с цел да спомогне за поощряване на естествените модели на сън и да насърчи противовъзпалителните сили на тялото.

Полезна ли е билката ашваганда съгласно науката?

Според науката, билката ашваганда има многочислени изгоди за здравето на индивида. Сега ще разгледаме 11 научно потвърдени изгоди, които може да ви оказват помощ и на вас за съответно заболяване:

1. Ашваганда понижава напрежението и безпокойството

Научните служащи оповестяват, че Ашваганда блокира пътя на напрежението в мозъка, като контролира химическата сигнализация в нервната система. В 60-дневно изследване при 64 души с продължителен стрес, тези от групата, които са приемали ашваганда, оповестяват за 69%-во понижение на тревогата и безсънието , приблизително спрямо 11% в групата на плацебо.

В друго 6-седмично изследване 88% от хората, приемали ашваганда, оповестяват за понижаване на тревогата спрямо 50% от тези, които са приемали плацебо.

2. Притежава свойства борещи се с рака

Няколко изследвания демонстрират, че ашваганда съдържа съединения , които могат да оказват помощ в битката с някои типове рак . Изследователите към момента не са сигурни по какъв начин, само че дестилат от билката наподобява лимитират или инхибират интензивността на раковите кафези при рак на гърдата , дебелото черво , простатата , яйчниците , белите дробове и мозъка . Екстрактът от ашваганда има същите изгоди и при рак на щитовидната жлеза , стомашно-чревния тракт , шийката на матката и кожата (меланом).

Също по този начин ашваганда се смята за безвредна за приложимост с обичайните лекувания на рак като химиотерапия и лъчетерапия. Някои специалисти споделят, че това може да облекчи някои странични резултати, като слабата имунна система. Повечето от тези изследвания обаче са направени върху ракови кафези на животни. Но тази билка наподобява много обещаваща в това направление.

3. Намалява равнищата на кортизол – по какъв начин да употребяваме Ашваганда за нашето здраве

Кортизолът е необятно прочут като хормон на напрежението , защото надбъбречните жлези го освобождават в отговор на стрес, както и когато равнищата на вашата кръвна захар станат прекомерно ниски. В едно изследване при хронично уплашени възрастни, тези, които са приемали ашваганда , са имали доста по-голямо понижение на кортизола спрямо контролната група.

Тези, които приемали най-високата доза, са имали приблизително 30% понижение.

4. Ашваганда понижава кръвната захар

Няколко изследвания демонстрират, че ашваганда понижава равнищата на кръвната захар . В 4-седмично изследване при хора с шизофрения, лекуваните с ашваганда са имали приблизително понижение на равнищата на кръвната захар на гладно от 13,5 мг/дл, спрямо 4,5 мг/дл при тези, които са получавали плацебо.

5. Намалява възпалението

Няколко изследвания с животни демонстрират, че ашваганда оказва помощ за понижаване на възпалението . Проучванията при хора са открили, че тази билка усилва интензивността на естествените кафези убийци, които са имунни кафези и които се борят с инфекцията и ви оказват помощ да останете здрави.

Доказано е също по този начин, че понижава маркерите на възпалението, като С-реактивния протеин (CRP). Този маркер е обвързван с нараснал риск от сърдечни болести. В едно следено изследване групата, която приемала 250 мг типов дестилат от ашваганда всекидневно, имала 36% понижение на CRP, приблизително спрямо 6% понижение в плацебо групата.

6. Повишава тестостерона при мъжете – по какъв начин да употребяваме Ашваганда за нашето здраве

В изследване, включващо 75 безплодни мъже, групата, лекувана с ашваганда, демонстрира нараснал брой и пъргавина на сперматозоидите. Това кара откривателите да имат вяра, че добавките Ашваганда могат да имат мощен резултат върху равнищата на тестостерон и репродуктивното здраве .

В друго изследване мъжете, получили ашваганда за стрес, са имали по-високи равнища на антиоксиданти и като цяло усъвършенствано качество на спермата. Само след 3 месеца лекуване, цели 14% от съпругите на тези мъже са забременели.

7. Увеличава силата и осъществяването на упражненията

В изследване със здрави младежи, които са приемали 500 мг ашваганда на ден в продължение на 8 седмици, е открито, че те имат повече скорост и мощ по време на тренировките, в сравнение с хората, които са приемали плацебо. Те също показали по-добро дишане , приемайки повече О2. В изследване за установяване на безвредна и ефикасна доза за ашваганда, здравите мъже, които приемали 750–1,250 мг пулверизиран корен от ашваганда дневно, придобили голяма мускулна мощ след 30 дни.

В друго изследване тези, които са приемали ашваганда, са имали доста по-голямо увеличение в мускулната мощ и размер. Също по този начин се понижава повече от два пъти % на телесните мазнини спрямо плацебо групата.

Билката ашваганда е доста добре възприета измежду редица състезатели по бодибилдинг!

8. Ашваганда понижава депресията

Това не е проучено задълбочено, само че извършените лимитирани проучвания демонстрират, че ашваганда има позитивен резултат за понижаване на депресията . В едно следено 60-дневно изследване при 64 уплашени възрастни, тези, които са приемали 600 мг дестилат от ашваганда с висока централизация дневно, оповестяват за 79% понижение на тежката меланхолия. В същото време плацебо групата регистрира едвам 10% понижение на депресията.

9. По-нисък холестерол и триглицериди

В допълнение към своите добре познати и документирани противовъзпалителни резултати, ашваганда е способна да усъвършенства здравето на сърцето посредством понижаване на равнищата на холестерола и триглицеридите . По-специално, изследвания върху животни са открили, че ашваганда доста понижава равнищата на тези кръвни мазнини. В съответно изследване върху животни се открива, че билката намалява равнищата на общия холестерол и триглицеридите надлежно с 53% и близо 45%.

В 60-дневно изследване при възрастни с продължителен стрес, групата, приемаща най-високата доза типов дестилат от ашваганда, е имала приблизително 17% понижение на LDL (лошия) холестерол и 11% спад на триглицеридите. В доста случаи хората са нормализирали и своето кръвно налагяне .

10. Ашваганда усъвършенства паметта

Няколко изследвания с епруветки и животни демонстрират, че ашваганда може да смекчи проблемите с паметта и мозъчната функционалност. Също по този начин предизвиква антиоксидантната интензивност, която защищава нервните кафези от нездравословните свободни радикали.

В едно изследване, плъхове с епилепсия, лекувани с ашваганда, са имали съвсем цялостен поврат на увреждането на пространствената памет. Вероятно това е породено от понижаване на оксидативния стрес.

11. Подобрява съня

Правени са многочислени изследвания за качеството на съня посредством разнообразни техники – извършения, хидратация, диета, добавки и така нататък Ашваганда може да усъвършенства съня съгласно едно изследване с хора, които приемали по 300 мг от билката два пъти на ден. Резултатът е много усъвършенстван сън след известно време.

Друго изследване върху животни откри, че триетилен гликолът в ашваганда е това, което прави съня доста по-качествен.

Как да одобряваме Ашваганда – доза

Най-добре ашваганда да се приема с храна два пъти на ден. За предпочитане е да приемате първата доза заран, а втората вечер. За хората които гладуват, приемането на двете дози би трябвало да става следобяд и вечер, откакто към този момент прекъснете гладуването.

Като умозаключение може да кажем, че си коства да помислите за прибавянето на ашваганда към вашата билкова аптека. Освен всички гореспоменати изгоди, ашваганда е доста подобаваща при хора с хашимото , подобрявайки функционалността на щитовидната жлеза. Също по този начин е чудесно средство за намаляване без никакви странични резултати. А в композиция със златен корен, ще станете супер енергични и работоспособни, и ще бъдете постоянно в положително въодушевление!

Как да използваме билката бабини зъби и защо е потребна

Как да използваме билката бабини зъби – това е невероятна билка, известна още под името “Tribulus Terrestris ”, “Трибузан ” или “българската виагра ”. Използва се от епохи в националната медицина. Има изключителни изгоди – билката е известна с удобното си деяние за повишение на либидото при мъжете и дамите, подкрепя кръвоносната система (очиства холестеролови плаки) и е…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР