Как да подновим стария окачен таван – окачените тавани често

...
Как да подновим стария окачен таван – окачените тавани често
Коментари Харесай

Как да подновим стария окачен таван – 4 подходящи подхода

Как да подновим остарелия окачен таван – окачените тавани постоянно се конфигурират в търговски здания и в изби. Също по този начин се употребяват за изправяне на таваните в по-старите къщи, където това е един относително на ниска цена и елементарен способ за реновиране. В наши дни,  окачените тавани  са значима част от модерното оформление на доста типове жилищни и офисни пространства. Те са доста комфортни за прикриване на тръбопровод или окабеляване, като в това време продължаваме да имаме достъп до тях.

Обаче, в случай че имаме окачен таван , който е нечист, стар или цвета към този момент не пасва на останалата част от нашия фон, то тогава е време за неговата реставрация. Има няколко метода да създадем нашия стар окачен таван да наподобява доста по-добре. И в този момент ще ги разгледаме:

Как да подновим остарелия окачен таван с багра

Ако окаченият ни таван е към този момент много остарял и тъмен или желаеме да променим цветът на самите пана, може да успеем да подобрим образа на тавана с няколко пласта багра . Стандартните пана за таван не са по никакъв начин лъскави, по тази причина най-често боята се приема доста добре. Как да боядисаме окачен таван ?

Най-лесният метод да боядисаме окачен таван е да използваме револвер за багра. Тук обаче има един дребен проблем, а той е, че дружно с паната при боядисването с револвер, ще боядисаме и самата решетка, която държи паната. Но и на този проблем има решение – можем да извадим всички пана и да ги боядисаме с револвера поединично. Или можем да облепим решетката с книжно тиксо, боядисваме и махаме тиксото.

Също по този начин можем да употребяваме и положителната остаряла четка, само че това може да бъде огромна играчка, в случай че паната елементарно излизат от решетката. И при двата метода нанасяме боята единствено на забележимата от нас страна на всяка плочка. Например на фотографията по-долу се вижда, по какъв начин благодарение на боята, е нарисувана карта на света върху окачения растерен таван и то много сполучливо и дейно:

Съвет: преди самото боядисване, можем да нанесем един пласт грунд срещу петна. По този метод ние ще предпазим нашите пана от пожълтяване и петна. Освен това, този грунд прави ефикасен финиш на таванските пана, като този пласт изсъхва много бързо. Следва завършващия пласт багра.

Как да подновим остарелия окачен таван с плат

Нашият окачен таван не би трябвало да наподобява неуместно, на петна или към този момент стар. С малко плат, малко фикция и подобаващи умения, можем да създадем остарелия окачен таван да наподобява като произведение на изкуството, което прибавя цвят и текстура на нашето пространство.

За задачата вадим всяка плочка (пано) от решетката и я увиваме в тънка, лека материя. Можем да използваме единствено един цвят. А можем и да използваме контрастни цветове или шарки и да ги подредим в блокове от цветове. С помощта на двойно лепещо тиксо или подобаващото лепило, би трябвало да закрепим всяко парче плат към всяко пано. Ако имаме богато въображение, ние ще сме в положение да създадем чудеса, добавяйки разнообразни цветове, фигурки, разнообразни орнаменти и така нататък

Как да подновим остарелия окачен таван с тапети

Тапетът не е единствено за стени. Можем да опаковаме разнообразни тапети към всяко пано на окачения таван . С помощта на тапетите можем да създадем едно извънредно свежо и добре изглеждащо таванско осъществяване.

С тапетите можем да варираме от плътни цветове до дребни шарки, от тъмни цветове до светли тонове. И с тях да персонализираме тавана и да придадем на стаята неповторим тип. Ако не обичаме тапетите, можем да използваме облицовъчна хартия или самозалепващо фолио за мебели. С тях също можем да създадем доста огромни хубости с нашия остарял и противен окачен таван .

Заменяме паната с нови

Ако първите три разновидността не ни харесват, постоянно можем да прибегнем до този способ. Смяната на паната на окачения таван може да има незабавен резултат в цялостната визия. Макар че този вид е може би най-скъпият, спрямо другите разновидности.

В строителните хипермаркети можем да открием огромен избор на разнообразни пана, на разнообразни цени. От нас зависи какво ще изберем. Но пък този способ ни икономисва време, тъй като незабавно заменяме старите и грозни пана с красиви нови плоскости.

Ако имате други подобаващи хрумвания, може да ги споделите в мненията.

Вижте по какъв начин се прави окачен таван армстронг!

Ето малко хубости, основани благодарение на окачения растерен таван:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР