Как да направим маската си още по-ефективна срещу коронавирус. Ето

...
Как да направим маската си още по-ефективна срещу коронавирус. Ето
Коментари Харесай

Как да направим маската си по-ефективна срещу COVID-19

Как да създадем маската си още по-ефективна против ковид. Ето какво поучава Световната здравна организация (СЗО)
Ако носите здравна маска, ето по какъв начин би трябвало да го вършиме:

Ако обаче носите маска от тъкани, по-добре да се уверите, че тя е от три пласта.
Ако е единствено с един пласт, СЗО предлага да се прибавят най-малко още два, с цел да се избегне по-ефикасно COVID-19, оповестява Medical Deily.
Решението идва, откакто откривателите откриха, че маски с три пласта тъкани могат да оказват помощ за понижаване на предаването на COVID-19 даже в затворени пространства.
СЗО неотдавна актуализира своите насоки за потребление на маски за лице въз основа на новото изследване. Организацията съобщи, че домашно измайсторените или закупени от магазина маски за лице могат по-добре да блокират ковид, в случай че материалите включват вътрешен пласт, който всмуква, междинен пласт за филтър и външен пласт, изработен от неабсорбиращ материал. Трите пласта могат да " обезпечат механична преграда ", съобщи Мария ван Керхове, епидемиолог и механически началник на СЗО по COVID-19, на скорошен брифинг.
Насоките за маска за лице включват и зоните, в които хората постоянно би трябвало да носят покрития за лице заради покачвания риск от излагане на ковид. Тези места включват хранителни магазини и публичен превоз , където физическото разстояние е мъчно постижимо.
СЗО акцентира също, че хората със съществуващи здравословни проблеми и тези над 60 години би трябвало да носят обезателно медицински маски . Това е по този начин заради тяхната евентуално по-слаба имунна система, която може да разреши на вируса елементарно да болести организма им.
Всеки човек, който употребява перящи се или домашни маски за лице , би трябвало постоянно да почиства материала. Генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус съобщи, че маските могат да бъдат нечисти с ковид и хората могат елементарно да го получат, когато поправят покритието върху лицето си или го смъкват и поставят непрестанно, заяви Бизнес Инсайдер.
СЗО съобщи, че хората не би трябвало да разчитат в огромна степен на маските за лице, макар че са ефикасни за понижаване на риска от заразяване или разпространяване на COVID-19. Организацията съобщи, че единствено маските не могат да спрат разпространяването на вируса.
Хората би трябвало да останат вкъщи и да заобикалят излизането, в случай че не е неотложно. СЗО се притеснява, че маските за лице могат да дадат лъжливо възприятие за сигурност и да накарат хората да пренебрегват други значими ограничения за предварителна защита.
„ Маските не са сурогат на физическата отдалеченост, хигиената на ръцете и други ограничения за публично здраве. Маските са от изгода единствено като част от повсеместен метод в битката против COVID-19 “, сподели Гебрейесус.
Препоръките на СЗО ще откриете и в идващото видео на британски език:

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР