Как да живеем по-дълго е въпрос, който тревожи хората от

...
Как да живеем по-дълго е въпрос, който тревожи хората от
Коментари Харесай

Правете това, за да живеете по-дълго

Как да живеем по-дълго е въпрос, който тревожи хората от епохи. Ново проучване откри, че повече време на открито понижава риска от преждевременна гибел, написа Daily Express.

Часовете на открито са директно свързани с щастието, открила изследователка от университета в Британска Колумбия.
Упражненията на открито, или на фона на фотоси с естествени пейзажи, могат да понижат кръвното налягане и да намалят риска от сърдечно заболяване.

По-дългото време в затворено помещение понижава чувството за благополучие и се отразява зле на общественото и психическо богатство, открили още откривателите.
Миналата година беше открито, че насладата от живота понижава с 25 на 100 риска от преждевременна гибел.
„ Моето проучване беше концентрирано върху щастието, прочувственото, психическото и общественото богатство “, споделя изследователката Холи-Ан Пасмор.

„ Установих, че даже човек да не прекарва доста време на открито, само че вижда по какъв начин заобикалящата го природа го кара да се усеща, това покачва равнищата на благополучие и ускорява връзката със самия живот “, отбелязва Пасмор.
Тя помолила 400 души да записват по какъв начин са се почувствали, откакто са видели нещо от заобикалящата ги среда или нещо, сътворено от индивида.

Изпратени били над 2500 фотоси, които разкрили, че хората са по-щастливи, откакто следят естествено събитие.

Предишни проучвания откриха, че природата се отразява благотворно върху здравето и чисто физически. Прекарването на известно време на открито понижава напрежението, който, от своя страна, покачва риска от затлъстяване, сърдечно заболяване, диабет, деменция и астма.

Животът в зелена среда намалява риска от преждевременна гибел. Хората, които живеят в регион с едвам 10% повече зелени пространства, удължават живота си с пет години.
Освен това бадемовото масло намалява риска от инсулт и сърдечни болести. Маслото съдържа съществени съставки, като желязо, калий, магнезий и цинк. Шепа бадеми дневно оказват помощ и за управлението на диабета. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР