Как да бъдем успешни хора – всички ние сме социални

...
Как да бъдем успешни хора – всички ние сме социални
Коментари Харесай

Как да бъдем успешни хора – вдъхновяващата история на Джак Ма

Как да бъдем сполучливи хора – всички ние сме обществени създания, които постоянно търсим фикция в действителния живот, с цел да задействаме нашия умствен развой и да потърсим ентусиазъм. Ежедневно срещаме доста непознати, само че търсим ентусиазъм единствено от няколко от тях и това, което ги отличава, са техните истории. Ние даже като деца израстваме, слушайки истории за това по какъв начин един воин идва на помощ на хората, по този начин ние намираме разтуха в такива истории.

Проучванията също по този начин са открили, че сходни вдъхновяващи истории имат позитивен резултат върху мозъка ни и ни оказва помощ да станем по-категорични, великодушни и да подобрим цялостната си визия за живота.

И по този начин, през днешния ден ще приказваме за една вдъхновяваща история. Историята на живота на човек, който е повлиял на цялата стопанска система и интернет промишлеността на Китай съвсем еднолично. Животът му не е нищо повече от историята на всеки различен човек. Това е историята на Джак Ма .

Кой е Джак Ма

Джак Ма е създател на колоса за електронна търговия Alibaba и акционер в Alipay , портал за електронни заплащания. Официално, той е най-богатият човек в Китай с приблизителна чиста стойност от 25 милиарда $, на фона на неотдавнашния международен връх от 150 милиарда $ за IPO-то на компанията му. Като се има поради всичко това, Джак Ма държи единствено 7,8% дял в Alibaba и 50% в Alipay. Трябва да знаете, че Alibaba коства повече от Фейсбук и обработва артикули повече от eBay и Amazon взети дружно!

Това може да стартира да наподобява като историята на нахален и богат милиардер, който не е видял мизерия или никакви усложнения в живота. Но не се заблуждавайте от цифрите, които виждате нагоре. Макар и колкото и просто да звучи, животът на Джак Ма е бил извънредно сложен. Истинска история за възхода на този елементарен китаец от нищетата до благосъстояние, която ще ви покаже и може да ви въодушеви за това по какъв начин да бъдем сполучливи хора в живота.

Историята на Джак Ма

Ма Юн ( Mǎ Yún ), прочут още като Джак Ма , е един от тези самоизградени милиардери със непретенциозно начало. Джак Ма е роден в Ханджоу, ситуиран в югоизточната част на Китай. Той е роден и израснал дружно с по-голям брат и по-малка сестра по време на възхода на комунистически Китай. Родителите му са елементарни музиканти и не са били даже считани за междинната класа през тези дни.

Посещението на някогашният президент на Съединени американски щати Ричард Никсън в Китай през 1972 година усъвършенства обстановката с туризма в родния му град. А Джак Ма е желал да се възползва оптимално от тази опция. Джак постоянно е желал да научи британски като дете и прекарва огромна част от ранните сутрини, карайки колело до близкия парк и организирайки безвъзмездни турове за чужденци. Тогава той среща задгранично момиче, което му дава прякора „ Джак “, защото за нея името му било мъчно за изписване.

След като приключва бакалавърска степен по британски, Джак работи като преподавател по британски език в университета в Ханджоу със заплата от Щатски долар 12 на месец! Сега идва частта, в която става по-интересно, даже преди той да е получил тази степен и да стане преподавател по британски.

Отхвърлен, само че не и провален

На фотографията – Джак Ма като извънредно благополучен човек, който преди малко е станал милиардер. Но е добре да знаем, че отхвърлянията са синоним на Джак Ма . Не бихте повярвали какъв брой пъти този човек е бил отхвърлян и какъв брой несполучливи опити прави в живота си.

В ранното си детство Джак Ма се проваля в своите изпити в началното учебно заведение, не един път, а два пъти! Той се проваля три пъти по време на изпитите си в междинното учебно заведение. Когато кандидатства в университети след гимназията, Джак се проваля три пъти на приемните изпити, преди най-сетне да се причисли към университета в Ханджоу. Той даже кандидатства и написа 10 пъти на Харвардския университет, с цел да бъде признат – и всякога получава отвод. Това са отводите единствено от неговото обучение! Да забележим опитите му да кандидатства за работа.

По време и след бакалавърската си степен Джак се пробва и не съумява да си откри работа на голям брой места. След като прекарва три години, с цел да влезе в университет, Джак не съумява да откри работа, откакто кандидатства за тях 30 пъти! Той си спомня в изявлението си: „ Когато KFC пристигна в Китай, 24 души отидоха за тази работа. Двадесет и трима души бяха признати. Бях единственият човек, който не беше признат. ” Той също е един от 5-те претенденти за работа в полицията и е единственият, който е бил отритнат, откакто му е казано: „ Не, не си добър.

Също по този начин, в предприемаческите си инициативи, Джак Ма се проваля в две от първичните си инициативи. Но това не го стопира по никакъв метод да мечтае за по-големи неща. По никакъв метод не изпада в меланхолия или в обезсърчение, както множеството хора биха се почувствали.

Как да излекуваме депресията – препоръките на професионален терапевт

Компютрите и интернет

В едно от интервютата му, когато го питат за отводите му, той споделя: „ Е, мисля, че би трябвало да свикнем. Не сме толкоз положителни. ” Преодоляването на болката от отводите и третирането на отхвърлянията като благоприятни условия за учене и израстване са нещата, които трансформират Джак Ма в индивида, който е в този момент.

След като най-сетне се помирява с всичките си отводи и неуспехи, Джак Ма посещава Съединени американски щати през 1995 година за държавен план, обвързван със строителството на автомагистрали. Тогава Джак Ма вижда за първи път интернет и компютър. Тогава компютрите били много редки в Китай, като се има поради високите разноски, свързани с тях и неналичието на интернет или имейли. Първата дума, която той потърсил в браузъра Mosaic, била „ Бира “ и тя извела резултати от разнообразни страни, само че не и от Китай. След това той потърсил „ Китай “ и не изскочил нито един резултат! Той взема решение, че е време Китай и неговите сънародници да влязат в Интернет.

И най-после, откакто убедждава 17 негови другари да влагат и да се причислят към новия му стартъп за електронна търговия – Alibaba , компанията е учредена в жилището му. Първоначално Alibaba не е имал нито стотинка от външни вложители, само че по-късно те са събрали 20 милиона $ от SoftBank и още 5 милиона $ от Goldman Sachs през 1999 година Изграждането на доверие измежду хората в Китай, че онлайн системата за разплащане е безвредно нещо, било най-голямото предизвикателство, пред което са били изправени Джак Ма и Alibaba . Предизвикателство, което Джак ще цени през целия си живот.

След като започва първата си сполучлива компания на 31-годишна възраст и даже откакто в никакъв случай не е написал нито един ред код или не е продал нещо на никого, Джак Ма ръководи една от най-големите мрежи за електронна търговия в света. Компанията продължава да пораства бързо, разраствайки се по целия свят. В момента е на второ място след Walmart във връзка с продажбите. Alibaba се трансформира в колос за електронна търговия, за който Джак Ма надали си е мечтал.

За край

Вярвайки в себе си, да бъдеш твърдоглав пред несгодите и да третираш отхвърлянията и неуспехите като благоприятни условия да се движиш напред е това, което изключителният живот на Джак Ма споделя на света. Ето някои обичани негови цитати:

Продължаваме да се борим. Продължаваме да се променяме. Ние не се оплакваме.

Бъдете огромни или се приберете у дома.

Никога не се отхвърляй. Днес е мъчно, на следващия ден ще бъде по-лошо, само че вдругиден ще бъде слънчево.

Трябва да се поучите от вашия съперник, само че в никакъв случай да не копирате. Копирайте и ще загинете.

С това приключваме днешната ни история за това по какъв начин да бъдем сполучливи хора. Надяваме се, че историята на Джак Ма ви е въодушевила да не се отказвате от всичките компликации, които животът ви предлага. А вместо това, да се поучите и да станете по-силни и да се мотивирате да бъдете още по-упешни с всеки минал ден. Четете, търсете и вярвайте в себе си и в своите благоприятни условия, преследвайки вашите фантазии!

Как да накараме децата да четат книги – за какво е значимо и по какъв начин да стане


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР