Кафето има много почитатели по цял свят. Милиони хора стават

...
Кафето има много почитатели по цял свят. Милиони хора стават
Коментари Харесай

Защо да НЕ пиете кафе на гладно?

Кафето има доста фенове по целия свят. Милиони хора стават заран и първото нещо, което вършат, е да си подготвят чаша черно ароматно кафе, с цел да се разсънят. Пиенето на кафе на празен корем обаче крие доста опасности за здравето.

Според скорошно проучване, „ пиенето на кафе на гладно рано сутринта преди закуската усилва доста равнищата на кортизол в кръвта. Този хормон дава отговор за регулирането на имунния отговор, метаболизма и реакцията на напрежението “, изяснява лекар Никола Джорджевич пред rd.com.

Пикът на кортизола е точно рано заран. С придвижване на денонощието неговите равнища спадат. Ако заредите тялото си с кофеин на гладно тъкмо сега, в който този хормон е най-голям, подлагате организма си на още по-голям стрес.

Други проучвания демонстрират, че огромен % от хората пият кафе точно на гладно. Те са с нараснал риск от внезапни промени в настроението и допустима поява на разнообразни здравословни проблеми в дълготраен проект. Това е по този начин, тъй като кафето подтиква производството на киселини в стомаха, което вреди освен на неговата лигавица, само че и основава цялостна киселинна среда в организма. Високата киселинност на тялото от своя страна основава удобна основа за разнообразни възпалителни и ракови болести.

Пиенето на кафе на празен корем усилва стимулиращия резултат на кофеина, тъй като на процедура няма какво да се конкурира с него при усвояването. Съдържанието в цялостния корем оказва помощ за ограничение на производството на стомашна киселина.

Високите количества стомашна киселина нервират лигавицата на празния корем. Възможно е с времето да започнете да изпитвате парене, киселини, изгаряща гръдна болежка. Съществува риск от поява на гастрит и язви на стомаха и дванадесетопръстника.

Кафето на гладно визира освен физическото здраве, само че и психическото. Свръхпродукцията на стомашна киселина провокира промени в настроението, трептене, раздразнителност, нерешителност без причина. Дългосрочното излагане на въздействието на огромни количества стомашна киселина може да докара до меланхолия и тревога, добавя лекар Джорджевич.

Приеман в огромни количества на гладно, кофеинът може да имитира признаците на паник офанзива или припадък на тревога. Пулсът се форсира, появява се изпотяване, стягане на крайниците и челюстта, тремор, руменина по лицето, безпокойствие.

Винаги пийте кафето си след закуска. Така тялото ви ще се възползва от всички потребни свойства, които антиоксидантите му имат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР