Kафето често се превръща в препъникамък между хората, водещи здравословен

...
Kафето често се превръща в препъникамък между хората, водещи здравословен
Коментари Харесай

Как три чаши кафе на ден ни удължават живота

 кафе

Kафето постоянно се трансформира в препъникамък сред хората, водещи здравословен метод на живот.

От една страна на барикадата са тези, които оферират да се откажем от кафето, обвинявайки напитката в качества да провокира взаимозависимост и да усили риска от сърдечни болести.

От другата – тези, които считат, че няма нищо ужасно в умерената консумация на кафе, а „ чаша жизненост “ заран към момента не е навредила никому.

Изглежда, че разногласието би трябвало да се позволи от многочислените проучвания на учените. Но ето проблем: проучванията приказват, че кафето е нездравословно и потребно по едно и също време.

Впрочем, гласовете „ за “ използването на кафе в дребни количества въпреки всичко са повече, защото научните опити удостоверяват – напитката от кафени зърна може да забави стареенето на клетките, да усили мозъчната интензивност и даже да защищити от рак на простатата.

А неотдавна учените изяснили, че три чаши кафе дневно удължават живота. И това е още един мотив да не се отхвърляме от удоволствието във тип на еспресо (по-точно на три). Daily Mail оповестява, че две огромни проучвателен групи без значение една от друга стигнали до извода, използването на 1-3 чаши кафе дневно може видимо да понижи риска от ранна гибел.

Резултатите демонстрират, че има мощна взаимовръзка сред консумирането на кафе и понижаване на риска от заболяване на черния дроб, проблем с кръвообращението и заболявания, свързани с храносмилателния тракт.

В проучването, извършено от Имперския лицей в Лондон и Международната организация на Организация на обединените нации по проучване на рака, взели присъединяване 520 000 индивида на възраст над 35 години от десетки страни в света.

Резултатите посочили, че доброволците, които пиели по 3 чаши кафе дневно, имали с 18% по-малък късмет да умрат спрямо тези, които въобще не пиели кафе.

Американско проучване, управлявано от експерти от Университета в Южна Калифорния, анализирало данните от над 186 000 души.

Резултатите се оказали аналогични: хората, които пиели от 1 до 3 чаши кафе дневно, били с 12-18 % по-малко склонни към гибел в съпоставяне през идващите 16 години спрямо тези, които се отказали от кафето.

„ Важно е да се означи, че резултатите били идентични във всичките 10 европейски страни с разнообразни привички в консумирането на кафе и обичаите “ споделя водещият създател на първото проучване Марк Гюнтер.

Така, умерената приложимост на кафе в действителност не носи щета на организма, а явно има действителни преимущества за здравето.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР