кадри Нова нюзСпорът около това дали националният празник на България

...
кадри Нова нюзСпорът около това дали националният празник на България
Коментари Харесай

Каракачанов към Асен Григоров: Няма да изляза с теб да празнувам 2-ри февруари

кадри Нова нюз

Спорът към това дали националният празник на България би трябвало да е 3 март, 24 май или друга дата, закупи съвсем неуместни измерения в предаването „ Челюсти “ по Нова телевизия. Ако другите водещи бягат от кавгите в ефир, за Диана Найденова споровете са съществена цел.



А тя се оказа елементарно постижима, откакто посетители по тематиката ѝ бяха почетният водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов и известният с демократичните си позиции публицист и анализатор Асен Григоров.



Именно Григоров посочи първи своите доводи, които бяха против 3 март. „ Колко от твоите другари честват 3 март? Щото моите не честват “ , обърна се той към Диана Найденова. Той съобщи, че датата разделяла обществото.

Асен Григоров сподели също, че на 24 май всички излизат да честват, тъй като слънцето свети и времето е хубаво. „ Излез на 3 март да празнуваш – то е минус 10 градуса! “ , съобщи журналистът.



Найденова възрази, че макар студа хиляди изчакват връх Шипка всяка година на 3 март. Каракачанов пък се включи да отхвърли, че има разделяне, тъй като социологическо изследване демонстрира, че 70% от българите не желаят промяна на националния празник. Григоров незабавно почна да отхвърля достоверността на проучването, поради това, по кое време е правено.
Каракачанов призна, че Съединени американски щати му е обичаната страна
„ Да, правено е на 7 август, когато „ умните и красивите “ са на отмора в Гърция, тъй като са огромни патриоти “, затапи го Каракачанов. Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация съобщи, че цялата концепция за промяната на 3 март е единствено поради Русия.



„ Не споделям, че България става свободна поради сините ни очи, Русия е водена от своите ползи. Но на 3 март, 19 февруари по остарял жанр, се появява модерната българска страна “ , съобщи Каракачанов. Той акцентира, че множеството демократични страни в Европа и света, даже и Съединени американски щати, честват навръх такива дати – когато са се освободили или са оповестили самостоятелност.

„ И на мен Съединени американски щати ми е обичаната страна, по тази причина познавам историята ѝ “ , сподели изненадващо Каракачанов. „ За история си приказва самичък “ , отвърна му Асен Григоров.

„ На 24 май мога да изляза с теб да чествам, на 3 март няма да мога “ , обърна се Асен Григоров към съперника си. „ Ами и аз няма да изляза на 2 февруари “ , отвърна му яростно Каракачанов. Спорът им по този начин се разлюти, че най-после Диана Найденова съумя да закрие предавенето едвам след опасност, че ще спре камерите и микрофоните в студиото.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР