кадри bTVПроф. Георги Рачев успокои българите от екрана, че застудяването,

...
кадри bTVПроф. Георги Рачев успокои българите от екрана, че застудяването,
Коментари Харесай

Проф. Рачев: По морето времето ще бъде най-лошо в ледените дни

кадри bTV

Проф. Георги Рачев успокои българите от екрана, че захлаждането, което се чака в седмицата след Ивановден, няма да е чак толкоз съществено. Той разяснява, че фона на неприятното време в Северна и Западна Европа проблемите у нас ще са незначителни.

„ На Йордановден ще вали, ще вали… но дъжд ще вали “, предвижда синоптикът в утринния блок на bTV. Той също по този начин увери, че най-студените дни ще са сред вторник и четвъртък. Тогава на доста места в страната температурата няма да мине 0 градуса през целия ден.



Сутрешните температури в интервала ще са сред -5 и -10 градуса, в това число и в София. Във Варна и по Черноморието обаче ще е още по-лошо времето, акцентира проф. Рачев.

По морето рухването на температурите ще е съпроводено и със мощен вятър. Той ще окаже въздействие на времето в цяла Североизточна България.



Климатологът не чака рухването на огромни количества сняг. Той ще се натрупа в планините още от Йордановден, а на Ивановден и по по-ниските места има снеговалеж. Той пък ще завърши дружно със захлаждането, предвижда проф. Рачев. Той акцентира също, че релативно най-топло в така наречен ледени дни ще е във Видин. Това не е изненада за експертите, тъй като там климата постоянно е по-специфичен, изясни професорът.

В присъщия си жанр, проф. Рачев посочи изгодите от студеното време. Една от тях била, че „ девойките “ от bTV търсели избавление от времето все в неговия офис. Те отивали там при дъжд, при сняг, вятър и даже при гръмотевици, както станало предния ден.



В отговор Мария Цънцарова се оплака, че я събудили. Тя таман била заспала следобеден сън, с цел да компенсира ранното ставане са утринния ефир, само че се стреснала доста от гръмотевичната стихия.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР