Кадри БТВ: Пролетна прогноза от професор РачевБурните ветрове и виелиците

...
Кадри БТВ: Пролетна прогноза от професор РачевБурните ветрове и виелиците
Коментари Харесай

Пролетна прогноза от професор Рачев

Кадри БТВ: Пролетна прогноза от професор Рачев

Бурните ветрове и виелиците отшумяха и оставиха след себе си хиляди хора без ток, вода и пътища. Заради топлите зими последните години забравихме, че това е част от този сезон и по никакъв начин не е извънредно.

Професор Рачев даде обещание, че неприятното време е към този момент зад тила ни и идва стопляне и температури с пролетни стойности.

В събота ви поканвам в Ахтопол по джапанки и бански, температурите ще доближат 20 градуса, декември на плаж. Водата е 9-11 градуса, само че въпреки всичко.

Утре вечер ще мине леден фронт. Циклоните ще са непрекъснати жители на нашето метеорологично пространство. Над България се открива относително топло време с температури по-високи от естествените. В петък и събота температурите в София ще са 12 градуса. В Югоизточна България – 18 градуса, уточни той.

Очакваме след няколко часа увеличаване напразно в София и дъжд. Навън е извънредно хлъзгаво, а с този лек дъждец ще стане още по-хлъзгаво. Знам, че по-възрастните имат ужасно значими и неотложни задания, само че дано останат у дома – това ще спести доста крайници и ръце. От на следващия ден да миткат където желаят, разяснява климатологът.



Ноември беше много дъждовен, изпълни язовирите и ВЕЦ-овете създават евтина сила, която пък ние плащаме скъпо. В петък и събота температурите ще са към 10 градуса. По Южното Черноморие в събота температурите ще доближат 20 градуса. Няма потребност да взимате слънчеви очила. Много топъл стартира декември месец. Във Варна в събота температурата ще доближи 18 градуса. В понеделник ще се усети по-хладно време, сподели още проф. Георги Рачев.

Листата изиграха доста неприятна смешка на дърветата. Листата пожълтяват не толкоз от студеното време, колкото от неналичието на слънчева радиация. Дори да е топло, те отново пожълтяват, само че не съумяват да окапят в точния момент. Предупредихме, че ще има проблем със здрави дървета, само че е неприемливо БДЖ да не си окастри трасето. Това е наложително, тъй като при всеки един паднал клон, контактната мрежа отпътува, приключи прогнозата климатологът.
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР