Кадри БТВ и евронюзОще не сме усетили затоплянето, което ни

...
Кадри БТВ и евронюзОще не сме усетили затоплянето, което ни
Коментари Харесай

Малко затопляне и пак студ прогнозира професор Рачев

Кадри БТВ и евронюз

Още не сме усетили стоплянето, което ни дадоха обещание синоптиците и ето професор Георги Рачев ни заля с следващ мразовит душ.

Ще последват дни с температури до минус 10 градуса и превалявания от дъжд, които ще преминат в сняг, предвижда той за идния уикенд.

Доста динамично време с периодично повтаряне на топло и доста студено за този интервал на годината не е всекидневно.
Външна реклама`); break case width
Събота, неделя и в понеделник ще сме си с дебели чорапки пред камината, идва леден фронт, пошегува се той. В събота вечер ще вали дъжд и сняг в планините, а в неделя и понеделник ще са ледени дни. Студът този път ще продължи по-кратко, доста зависи от държанието на циклона.

Преди това в четвъртък и петък в Югоизточна България температурите ще се вдигнат до 15 градуса, нещо което се е случвало и преди. В Северна България ще бъде по-топло, в сравнение с в Южна. Аномалия, която се случва постоянно в този интервал на годината. Кокичетата към този момент цъфтят на много места. В събота и неделя ще натрупа сняг в планините, сподели още климатологът.



По Южното Черноморие в петък се чакат пък 16 градуса, подобаващи за разходки по плажа. На Северното също ще е топло за средата на зимата.

Въпреки периодическите захлаждания и рухване на температурите под нулата, нещо, което е обикновено за януари, тези интервали са къси и се редуват с по-топло време. Както сподели професор Рачев тази зима още веднъж се обрисува мека, както свикнахме и през последните. Малък сечко също няма да е типично зимен. Застудяванията не престават да бъдат краткотрайни, само че преваляванията към този момент ще бъдат по-сериозни. Освен по планините сериозна снежна завивка надали ще се задържи за по-дълго.


Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР