КАДРИ: БНТНяма причина да не бъдем приети в Шенген, покрили

...
КАДРИ: БНТНяма причина да не бъдем приети в Шенген, покрили
Коментари Харесай

Иван Гешев: Няма причина да бъдем спрени за Шенген, покрили сме стандартите

КАДРИ: Българска национална телевизия

Няма причина да не бъдем признати в Шенген, покрили сме стандартите. Но преекспонирането на проблемите с присъединяване на българи против българи ни пречи. Не пазиме дружно на открито националните ни ползи “, това съобщи основният прокурор Иван Гешев пред студенти и преподаватели от Университета по библиотекознание и осведомителни технологии.

„ Някой още веднъж не чете Конституцията и законите в страната “, сподели основният прокурор в отговор на въпрос по какъв начин ще разяснява импортирани в 48-ото Народно заседание законопроекти, с които се желае ограничение пълномощията на президента при назначение на ръководители на служби, виновни за вътрешния ред и националната сигурност.

„ Никой не може да ми отговори за какво ми желаят оставката. Логичният отговор е - тъй като прокуратурата засегна доста ползи. Целта е политическа. В персонален проект аз бих живял по-добре, в случай че не съм основен прокурор. Подходът, който се развива, за мен е в жанр „ Троцки “. Принципът е: има човек - има проблем, няма човек - няма проблем. Това не е промяна. Това е тъжно и рисково за България, за нас като общество и за жителите “, акцентира още обвинител номер 1.

„ За страдание, върховенството на закона и разделянето на управляващите се употребяват като клишета и за политическа приложимост, без действително да се съблюдават като правила. Ние (българите) имаме заложба да се разделяме, само че това е единствено едната страна на монетата, наречена разделяне на управляващите, другата е взаимоотношението сред тях. Конституционният съд споделя, че не може сред управляващите да има китайски стени “, добави основният прокурор.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР