Къде например ще държи МВР камион, натоварен с разваляща се

...
Къде например ще държи МВР камион, натоварен с разваляща се
Коментари Харесай

Ще последват ли дела срещу държавата заради новите мерки срещу пияните шофьори

Къде да вземем за пример ще държи Министерство на вътрешните работи камион, претрупан с разваляща се стока?

Новите правила за придвижване по пътищата, които влязоха в действие в последно време, могат да провокират усложнения при осъществяването им, най-много при съхранението на камиони и артикули, които не са трайни. Може и да се стигне до заведени каузи против страната, които елементарно могат да бъдат извоювани поради неприятната точност на текстовете.

Това е мнението на изпълнителния шеф на камарата на превозвачите Димитър Димитров и юриста Христо Ботев във връзка измененията, които разрешават колит е на пияни и дрогирани шофори да бъдат иззети. Пред Българска национална телевизия и двамата разясниха, че желанията на закона са положителни, само че не и методът, по-който е написан.

" Проблемът е в метода, по който текстовете ще се ползват, не самият закон. За камионите - не може Министерство на вътрешните работи да лишава автомобила, тъй като може да е претрупан с разваляща се стока, животни, Министерство на вътрешните работи няма къде да съхранява техниката и не дава условия за претоварване на стоката, няма способени хора,които да ръководят този камион ", сподели Димитров.

Той попита в случай че един камион бъде арестуван на паркинг, къде ще престоява до привършване на процеса.

" Предложихме да се изисква от компаниите по кое време и по какъв начин е закупен и това да е базата за глобата. Твърдо срещу сме да се лишава камион, това е огромен разход. Имаме един случай със арестуван тежкотоварен автомобил. Имаме терзание, че такава мярка ще сътвори условия за корупция ", сподели той.

Димитров напомни, че огромна част от водачите пият медикаменти, които могат да дадат подправени резултати и да лишат както лидера, по този начин и превозвача от транспортното средство.

Адвокатът Христо Ботев разяснява, че законът е небрежно скърпен и признат, което ще докара до следващи проблеми при използването му.

" Не виждам на какво съображение Министерство на вътрешните работи ще задържа едно транспортно средство някъде, до момента се отнемаха табелите, до момента в който се откри виновността му, само че виновността мъчно се открива поради незадоволително лаборатории, проучванията лишават много време "

По думите му доста хора ще заведат каузи против страната за обезщетение, като се окаже, че не са употребявали опиати или има вреди по транспортното средство.

" При някои хипотези - наложително автомобилът би трябвало да бъде лишен, при други - може, съдиите ще преценят. Тестовете би трябвало съществено да бъдат проучени, подправените проби лишават хората от транспортно средство. Вчера чух, че ще се открият нови лаборатории - не би трябвало да се чака 6 месеца или една година, до момента в който излязат пробите. Моят апел е - карайте отговорно, без да карате пили, че тормозите законодателя, а той толкоз си може ".

Ботев сподели, че делата се протакат поради нужда от експертизи, а проблемите по пътищата постоянно са въпрос на образование.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР