Къде е центърът на Вселената? В Стара Загора. Това реши

...
Къде е центърът на Вселената? В Стара Загора. Това реши
Коментари Харесай

Правят монумент за Центъра на Вселената в Стара Загора

Къде е центърът на Вселената? В Стара Загора. Това реши Общинския съвет на града. Предстои да бъде извършен конкурс за изработката на специфичен паметник, който ще бъде инсталиран в центъра. Основната цел на плана е да бъдат привлечени повече туристи.

Стара Загора

Идеята е на предприемача и общински консултант Пламен Русев. Тя му хрумнала по време на многочислените му пътешествия по света.

След като видял с очите си забитото колче в Аржентина, което бележи " края на света " и това в Еквадор, сочещо, че там е средата на света - си споделил - за какво пък родният ми град да не е центърът на Вселената. Така съгласно него Стара Загора с историята си на 8000 години има задоволително учредения да носи купата и да притегли всеки един екскурзиант.
Пламен Русев: Монументът ще бъде една задявка към туристите. Стара Загора няма задоволително контрапунктове, които да задържат туристите повече от няколко часа. С тази задявка се надяваме да създадем още един, с който да ги притеглим. В ерата на интернет и Facebook мълниеносно се популяризира информация, тагвания, шервания на фотоси, с които Стара Загора - дребният град от дребната страна България ще получи международна популярност.
Идеята е записана в съда като неповторима за България. След наличното към този момент решение на Общинския съвет стартират борби със международните патентни организации. А специфичен знак в центъра ще сочи, че Стара Загора е Центърът на Вселената. А жителите нямат нищо срещу.

Предстои да бъде разгласен конкурс за изработката на паметник, който ще означи Центъра на Вселената. За да може, който мине през Стара Загора, да спре, да си вземе документ за спомен и да каже: Бях в центъра на Вселената.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР