Къде е ходил Драгунчев и с каква цел с правителствения

...
Къде е ходил Драгунчев и с каква цел с правителствения
Коментари Харесай

Джамбазки с разкрития за нов скандал с директора на Фонд „Култура“ към МК

Къде е ходил Драгунчев и с каква цел с държавния аероплан в края март тази година? Това пита българският представител в Европейския парламент и съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки служебния министър-председател Гълъб Донев и служебния министър на културата Найден Тодоров.

Повод за следващия скандал с шефа на Национален фонд „ Култура " е подбуден от появилите се в обществените мрежи фотоси на Сава Драгунчев. Те са от 29 март 2023 година, оповестени са във фейсбук и на тях ясно се вижда, че въпросното лице се намира на държавния терминал на летище София пред червен килим, водещ към входа на държавния аероплан, оповестяват от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

Проверка на Ангел Джамбазки е открила, че самолетът във въпросния ден е летял до Фарнбъро, Англия. Предвид спорната активност на управлявания от Драгунчев Национален фонд наличието му на този полет повдига още повече въпроси, които българският евродепутат задава:

1. Къде отива шефът на Национален фонд „ Култура " и каква е повода да лети с държавен аероплан на Република България?

2. Каква е задачата на неговото пътешестване и има ли общо то с провеждането и организацията на идните парламентарни избори в чужбина?

В интернет към този момент изтекоха записи от вулгарното шоу, платено с държавни пари. Над 90 хиляди лв. са отпуснатите по плана, с който е кандидатствал предходната година уредникът на проявата - фондация „ Сингъл Степ ". Редно е подчертаем, че планът е с „ присъстващ хазартен детайл ". Самото събитие беше обявено във фейсбук като „ Бинго за лица над 18 години ", се напомня в известието.

В този подтекст би трябвало да напомним също по този начин, че парите са дадени по програмата „ Възстановяване и развиване на частни културни организации " в категорията „ Културно предприемачество ", показват от Вътрешна македонска революционна организация.

Вчера изказване на Сава Драгунов още веднъж скандализира обществото. Той изясни финансирането на план с думите: „ В Европа сме, има дадености, с които би трябвало да се съобразяваме ".

Отново в миналите дни в общественото пространство се появиха и изказвания, че въпросното лице има профил в една от известните гей мрежи за поръчков рисков секс с профил „ Кралицата ", се сподели в информацията на Вътрешна македонска революционна организация.

" След всички изнесени данни и безапелационното неприемане от българското общество с държавни пари да се финансират сходни „ рискови " нецензурен шоупрограми с
хазартен детайл фактът, че шефът на Национален фонд „ Култура " е летял с държавния аероплан до Фарнбъро, Англия, на 29 март т.г. изисква отговори в най-кратки периоди от страна на служебния кабинет. Въпросите, заложени от българския представител в Екологичен потенциал и съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки, към Гълъб Донев и Найден Тодоров биха дали търсените отговори. Ако има политическа воля да се покаже истината на българския народ, това би следвало да се случи публично преди изборния ден на 2-ри април 2023 година ", декларират от партията.

Пълният текст на писмото на Ангел Джамбазки:

ДО ГЪЛЪБ ДОНЕВ

СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО НАЙДЕН ТОДОРОВ

СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

УВАЖАЕМИ Г-Н ДОНЕВ,

УВАЖАЕМИ Г-Н ТОДОРОВ,

Обръщам се към Вас във връзка със засиления публичен интерес към активността на Национален фонд „ Култура " и в частност появилия се в обществените мрежи снимков материал на неговия шеф господин Сава Драгунчев. На оповестена фотография в обществената мрежа „ Facebook " от 29 март 2023 година ясно се вижда, че въпросното лице се намира на държавния терминал на летище София пред червен килим, водещ към входа на държавния аероплан. След направена от мен информация по отношение на полета, с който твърди, че се придвижва господин Драгунчев, излиза наяве, че самолетът би трябвало да е кацнал във Фарнбъро, Англия. Това поражда редица въпроси, чиито отговори считам за належащо българското общество да научи.

През последните дни ставаме очевидци на гигантска целенасочена провокация, обвързвана с културата в България, и по-специално с това по какъв начин се изразходват обществени средства за нейното развиване. След като стана ясно, че през 2022 година Национален фонд „ Култура ", с благословията на Министерство на културата, е финансирал с над 90 000 лв. действия и събития, прокламиращи джендър агитация, през днешния ден още веднъж се прокрадват подозрения по отношение на нередности, свързани със служебното състояние на въпросния шеф.

Във връзка с гореизложените обстоятелства, бих желал да задам следните въпроси към Вас:

1. Къде отива шефът на Национален фонд „ Култура " и каква е повода да лети с държавен аероплан на Република България?

2. Каква е задачата на неговото пътешестване и има ли общо то с провеждането и организацията на идните парламентарни избори в чужбина?


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР