Къде е българското лидерство, което да застане на Европейския съвет

...
Къде е българското лидерство, което да застане на Европейския съвет
Коментари Харесай

Стефан Янев: Без газ нашата икономика и ежедневие може да е в колапс

" Къде е българското водачество , което да застане на Европейския съвет и да съобщи, че въпросът с доставките на газ би трябвало да го решим дружно? ".

Това съобщи пред Стефан Янев, водач на партия " Български напредък ", някогашен министър председател в две служебни държавни управления, формирани от президента Румен Радев.

" Българската политика ориентирана ли е към Европейски Съюз, с цел да кажем: " Уважаеми сътрудници, нашата икономическа обстановка е задоволително тежка. Не желаете да ставаме слабото звено във веригата. Помогнете ни в този момент, помогнете ни по характерен метод. Нека да имаме общи решения, солидарни, с цел да ги реализираме дружно ", сподели още той и заключи:

" Липсва европейската взаимност. ... Без газ нашата стопанска система и всекидневие може да е в колапс. В същото време липсва общото решение на Европейски Съюз. Обявявайки обстановката за форсмажорна, за какво не спрем преноса през тръбата, която минава през България, така наречен " Балкански поток "? Ние не употребяваме от нея нищо, само че преносът на газ безпроблемно минава към други европейски страни. Ако сме солидарни европейци, дано да спрем преноса и да кажем, че като европейски жители няма да вземаме този съветски газ и ще работим солидарно.... Защо българското държавно управление не взе това решение? Анти-Газпром обединението в 47 Народно заседание имаше болшинство от повече от 140 депутатr. Тя можеше да вземе това решение, за какво не го спря? ".

По думите му има единствено говорене по тематиката за съветския газ, без да се дават на практика решения.

Политическият конкурент на партията ни е демократичният глобализъм , посочи той и разяснява:

" Либерализмът се съюзи с глобализма и плодовете от това ги виждаме - те са по-малко ред, по-малко правда и източване на национални запаси въз основата на световния капитал, който прониква на всички места.... Проблемите на либарализма ще доведат до алтернативата да се приказва все по-често в бъдеще за консерватизма ".

Според Янев партиите в България би трябвало да се дефинират по тази ос: либарализъм - консерватизъм :

" Аз предлагам консервативно държание, което е ориентирано към националната страна. Нас това ни интересува - ще има ли България ".

" Структурирането на партия " Български напредък " следва. Надявам се след 3 октомври да стартира същинското структуриране на партията, тъй като в този момент сме заети с изборите ", съобщи Янев и добави:

" С отварянето на вратата към Съюза на свободните демократи и АБВ демонстрира, че  " Български напредък "  може да играе сплотяваща роля сред обединения с разнообразни желания в политическия набор ", акцентира той и посочи, че въпросът с коалирането след изборите е напълно друго нещо:

" Ние не слагаме червени линии  и не споделяме с кои може и с кои не може.  Взаимодействието е смисълът в политиката . Избирателите изпращат в Народното събрание хора, които да си приказват ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР