Къде бихте завели важен гост от чужбина, ако искате да

...
Къде бихте завели важен гост от чужбина, ако искате да
Коментари Харесай

Сандвич с риба или вечеря в La Rotonde? Връзката на Макрон и Шолц минава през кухнята

Къде бихте завели значим посетител от чужбина, в случай че желаете да го впечатлите с най-хубавата локална кухня?

Ако сте Еманюел Макрон и сте хазаин на немския канцлер Олаф Шолц - изборът е обичаният ресторант на президента, историческата La Rotonde на площад " Пикасо " в Монпарнас, която може да се похвали с клиенти от равнището на Ърнест Хемингуей и Симон дьо Бовоар в най-силните си години.

Снимката на двамата държавни ръководители със съпругите им Брита Ернст и Брижит Макрон обиколи обществените мрежи.

Politico твърди, че визитата на Шолц в Париж не е била оповестена авансово, а вечерята му с френския президент се е провела без присъединяване на политически съветници. Срещата се пояснява като опция за замяна на отзиви сред двамата водачи преди визитата на Си Дзинпин във Франция (Олаф Шолц неотдавна беше в Пекин).

Интересът към фотографията обаче предизвика и съпоставения с метода, по който немският канцлер беше почерпил семейство Макрон с обичайно северно " гостолюбие " през октомври 2023 на взаимно съвещание на двете държавни управления.

Тогава нямаше бели покривки и чаши за бяло вино, нямаше приглушена светлина и картини на Модиляни. Ястието се сервираше в хартиена торбичка и трябваше да се яде на крайник.

Менюто включваше Fischbrötchen - сандвич с маринована риба, лук и кисели краставички. Фоторепортерите бяха засекли много смешни физиономии на Макрон, до момента в който се пробва да отхапе и преглътне храната.

Журналистът Ханс фон дер Бурх разгласява двете фотоси с ироничния коментар по какъв начин наподобява поканата за ядене на открито с " другари " в Германия и във Франция.

Сравнението му провокира и реакция от френския дипломат в Берлин Франсоа Дьолатр: " Каквото и да е ястието, то събира двама другари дружно ".

Олаф Шолц твърди, че има " доста положителни и доста другарски персонални връзки " с Еманюел Макрон.

Политическата връзка сред Париж и Берлин обаче беше много напрегната в последните две години, а наблюдаващите считат, че двамата водачи са толкоз разнообразни, че не могат да намерят общ език - без да има спорове, налице са постоянни разногласия. Срещата с рибените сандвичи изглеждаше като първи сигнал за известно възстановяване на връзките. Или както Stern разяснява: може би колкото по-проста е храната, толкоз по-успешни са договарянията?
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР