Кадър ВМСНапрежението в Черно море между Украйна, подкрепяна от НАТО

...
Кадър ВМСНапрежението в Черно море между Украйна, подкрепяна от НАТО
Коментари Харесай

Напрежението в Черно море расте. Корветата на България Бодри отплава за бойно учение към Румъния

Кадър Военноморски сили

Напрежението в Черно море сред Украйна, подкрепяна от НАТО и Русия пораства с всеки минал ден.

На 18 март късно вечерта корвета „ Бодри “ от състава на флотилия бойни и спомагателни кораби напусна Пункт за базиране - Варна за присъединяване в учението с интернационално присъединяване на Военноморски сили на Република Румъния “Sea Shield ”, оповестиха от Военноморски сили.

Учението ще се организира в интервала 18 - 29 март в териториалните води и изключителната икономическа зона на Република Румъния, оповестяват от Военноморските сили.

Участието на „ Бодри “ в учението ще способства за възстановяване на морската сигурност и груповата защита в района и ще увеличи равнището на подготовка на екипажа и оперативната съгласуемост в многонационална среда.

По време на учението българският транспортен съд ще взе участие в сериали по противопоставяне на въздушен, надводен и подводен съперник, битка с минната заплаха, както и в интервенции по надзор на корабоплаването.

В учението с изключение на корвета „ Бодри “ вземат участие бойни и спомагателни кораби от Военноморски сили на Румъния, два самолета от морските патрулни авиации на Съединени американски щати и Турция, транспортен съд от Военноморски сили на Гърция, хеликоптер и бойни самолети от военновъздушните сили на Румъния и Испания, артилерийска батарея от Полша, подразделения от Сухопътни войски на Румъния и Втората непрекъсната корабна група на НАТО (SNMG-2) с кораби от Военноморски сили на Испания, Румъния, Турция и България (фрегата „ Смели “).

В началото и края на учението българският транспортен съд ще посети пристанище Констанца в Румъния, след което на 29 март ще се завърне в Пункт за базиране Варна.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР