Кадър: ТуитърСлужебното куче, което изигра ключова роля в операцията за

...
Кадър: ТуитърСлужебното куче, което изигра ключова роля в операцията за
Коментари Харесай

Кучето, помогнало за ликвидирането на лидера на ИД, е женско, но има мъжки псевдоним

Кадър: Туитър

Служебното куче, което изигра основна роля в интервенцията за ликвидирането на лидера Ислямска страна Абу Бакр ал-Багдади, е белгийската овчарка Малинойс.  Американското списание Newsweek научи, че името му е Конан.

Според източника на обявата в Пентагона, макар мъжкото си име, Конан е жена. И е кръстена на комика Конан О`Брайън, а не на популярния вандал, написа Life.ru.

Предишния ден фотография на Конан в своя акаунт в Tуитър разгласява американският президент Доналд Тръмп. Той означи, че кучето е свършило чудесна работа по време на изтезанието на Ал-Багдади.

Обикновено кучета от тази порода вземат участие в задачи на високо равнище, специфични интервенции или се употребява като лидер и за отбрана на военния личен състав, както и за търсене на взривни устройства.

Прави усещане, че куче от същата порода на име Кайро придружи американските военни по време на интервенцията през 2011 година, когато в Пакистан беше отстранен терористът Осама бин Ладен. Тогава американският президент Барак Обама персонално приветства Кайро на церемонията.

Както е известно, Ал-Багдади беше убит на 27 октомври в сирийската провинция Идлиб. Заедно с него бе премахнат и най-близкият му помощник Ал-Мухаджир.

Превод: „ Петел ”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Ком
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР