Кадър Отровното триоИзненадващо прокуратурата повдигна обвинение на 4-ма от полицаите

...
Кадър Отровното триоИзненадващо прокуратурата повдигна обвинение на 4-ма от полицаите
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинения на 4-ма от полицаите за побоите

Кадър Отровното трио

Изненадващо прокуратурата повдигна обвиняване на 4-ма от служителите на реда на фрагментите с побоите. 

Във връзка с фрагментите с полицейско принуждение, от Прокуратурата оповестиха, че четирима чиновници на Министерство на вътрешните работи са привлечени към наказателна отговорност. Това оповестиха от Софийската районна прокуратура (СРП). Възниква логически въпрос, за какво чак в този момент, когато на бял свят излезе ужасяващият запис с полицейското принуждение, написа Фрог нюз.

В известието на прокуратурата се споделя още: Под управлението и надзора на СРП са формирани 65 броя досъдебни производства по отношение на хулигански дейности и породени телесни повреди по време на митингите през лятото на 2020 година Двадесет и четири /24/ броя от тях към този момент са завършени и импортирани в съда. С влезнал в действие правосъден акт са наказани 4 лица.

По мотив оповестените видеоклипове, съдържащи фрагменти на полицейско принуждение, Софийска районна прокуратура следи досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по чл.131, ал.1, т.2 по отношение на чл.130, ал.1 от Наказателен кодекс - причиняване на телесни повреди от полицейски чиновници при осъществяване на службата им, оповестяват още от СРП.

В хода на следствието са разпитани голям брой очевидци, изискани и приобщени са записи от видеокамери, в това число записът от камера под колоните на Министерски съвет. Изготвена е видео-техническа експертиза от специалисти от Столична дирекция на вътрешните работи. Изискани и приобщени са медицински и други относими документи. Назначени и направени са съдебно-медицински експертизи.

Разследването продължава и е взето на специфичен контрол.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР