Кадър Нова твВъзстановена е първоначалната инвестиция за “Марица Изток 3,

...
Кадър Нова твВъзстановена е първоначалната инвестиция за “Марица Изток 3,
Коментари Харесай

Петкова с коментар за отношенията между България и Русия в областта на енергетиката

Кадър Нова тв

Възстановена е първичната инвестиция за “Марица Изток 3 ”, за това и договорът ще бъде преустановен, с цел да не надплащаме. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова в предаването " Плюс-минус " по Нова телевизия.

Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно, че НЕК към този момент няма да купува ток от " Марица Изток 3 ", съобщи вести.бг.

" Към цената на електрическа сила е на разположение една добавка “задължение към обществото ”, които жителите заплащат, това се знае от всички. Сега сметките, обаче ще намалеят ", сподели още министърът.

" Законът за енергетиката планува, че цялото създадено количество сила, би трябвало да се продава единствено посредством утвърдените платформи. Свободният пазар е отговорност на регулаторите, ресорите, за които аз давам отговор са изцяло транспарантни. Държавата не подкрепя никого, ние желаеме да изградим либерализиран пазар, който да е в полза на потребителите ", добави Петкова.

" Препоръчвам на БСП да създадат съпоставяне за цената на тока на нашата борса и тази в Румъния, да вземем за пример. Цените са по-ниски ", разкри министърът на енергетиката.

" Двустранните връзки сред България и Русия се организират доста добре. На комисия след дни ще обсъдим връзките си още веднъж по доста тематики. В региона на енергетиката имаме дълги и постоянни връзки, проблеми там няма ", отговори Петкова на въпрос за шпионския скандал.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР