Кадър: Нова твНационалната болница по хематология - под лупата на

...
Кадър: Нова твНационалната болница по хематология - под лупата на
Коментари Харесай

Националната болница по хематология - под лупата на медицински одит

Кадър: Нова тв

Националната болница по хематология - под лупата на медицинския одит.  Здравният ДАНС ще проверява организацията на работата, лекуването и хигиената в хематологията. Как се стигна до инспекцията – споделя Миролюба Бенатова.

Повод за нея е сигнал на околните на петима млади пациенти, умряли няколко месеца, откакто са минали терапия през държавната хематология. Семействата нямат забележки към лекуването, само че разказват липса на хигиена и консумативи, неприятна организация в болничното заведение и съмнения за вътрешноболнична зараза, довела до затруднения и в последна сметка гибел на синовете им, оповестява Нова тв.

Миролюба Бенатова се срещна със фамилиите на Мирослав, Кирил и Борислав месеци след загубата. В търсене на отговори дали краят е можело да бъде различен, почернените фамилии пишат сигнали до всички институции и описват своите истории.

Починалите пациенти са млади мъже сред 21 и 40 години . Диагностицирани са с разнообразни хематологични болести, които се повлияват от известните лечения. Лекувани са по по този начин наречения „ златен стандарт ”. Повлияли са се позитивно от вливанията и са получили затруднения след последните етапи на лекуването. Момчетата са диагностицирани, лекувани и умират в границите на по-малко от година.

Доклад на медицинския одит от последните дни открива, че болничното заведение има организационни проблеми, които не са отстранени макар предходни наставления. Резултатите от инспекцията са при управлението на Министерството на здравеопазването.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР