Кадър Нова твКлиенти плащат книги в интернет, но не получават

...
Кадър Нова твКлиенти плащат книги в интернет, но не получават
Коментари Харесай

Десетки жертви на измама: Клиенти плащат книги в интернет, но не получават нищо

Кадър Нова тв

Клиенти заплащат книги в интернет, само че не получават нищо. Жертвите на измамата се оказва, че са десетки.

В един от уеб страниците в интернет може да се поръчват книги и образователни пособия. Но те в никакъв случай не идват, описа Нова тв.

Ангелина Бунова е учителка и поръчва литература по специалността, която още не е пристигнала.

„ Трябваше да заплатя по банков път сумата от 14 лева Аз заплатих на 28 ноември. Оттогава към момента очаквам това управление ”, декларира Бунова.

Директорката на главно учебно заведение „ Христо Ботев ” във Велинград също дава 14 лв. за управление по качество на образованието, което поръчва по интернет. Отново на същото мнимо издателство.

Десетки компании и институции излъгани със документи

„ Издателството беше „ Паисий Хилендарски ” и ние правихме асоциация с обичания ни Пловдивски университет ”, декларира Лора Методиева.

Ръководството по този начин и не идва и директорката стартира да търси отговори.

„ На телефон, който беше изписан във Фейсбук, потърсихме връзка. Обади се мъжки глас. Без да се показа. Каза, че не може да ни чуе, някакво комплициране става във връзката. Прекъсна диалога и до такава степен беше ”, споделя Иван Георгиев, основен счетоводител в ОИ „ Христо Ботев ”.

Проверка в регистрите демонстрира, че издателство „ Паисий Хилендарски ”не съществува, а уеб сайтът и страницата във Фейсбук имитират името на Университетското издателство към Пловдивския университет.

„ След като зачестиха тези неща, уведомили сме Ректора. Проверихме ги тези хора, те даже нямат и регистриране в Регистъра на издателствата в Националната библиотека ”, съобщи Иван Георгиев, основен счетоводител на Университетско издателство „ Паисий Хилендарски ”.

Екип на NOVA потегли по следите на мнимия уебсайт и разбра, че основателят му е Иван Георгиев Руфтов от Пловдив. Преди 12 години Руфтов е разследван за парична машинация.

Никой от излъганите, с които се свързахме, не е подал тъжба до Прокуратурата. Причината – сумите са оскъдни по закон и измамникът не носи наказателна отговорност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР