кадър Нова твЖивотът на 44-годишен пациент бе спасен от екип

...
кадър Нова твЖивотът на 44-годишен пациент бе спасен от екип
Коментари Харесай

Във ВМА: 15-годишно момче даде шанс за втори живот на пациент с К19

кадър Нова тв

Животът на 44-годишен пациент бе избавен от екип на ВМА посредством трансплантация на черен дроб. Той бил с изострен медикаментозен отровен хепатит след прекаран тежък К19, съобщи Нова тв.

А шансът даде 15-годишно момче от Пловдив, изпаднало в мозъчна гибел. Операцията е траяла 6 часа и е осъществена от екипа на проф. Никола Владов.

През тази година това е втората трансплантация за годината във ВМА. „ Годишно вършим сред 5 и 9 трансплантации. За жал, през последните две години няма задоволително донори “, показа пред Нова телевизия ръководителят на екипа проф. Никола Владов.

„ Контактен и съответен е пациентът. Засега нещата са под надзор. Възстановяването ще бъде много постепенно, само че нещата ще се усъвършенстват ”, изясни още той.

Благородната постъпка на околните на 15-годишното момче вдъхва вяра и живот на още четирима души.

Още двама мъже на 46 и на 56 години са претърпели сполучливи бъбречни трансплантации в Александровска болница в София.

Поради липса на подобаващи реципиенти у нас сърцето и белият дроб са били предоставени на Евротрансплант и ще ги получат пациенти в Германия.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР