Кадър Нова ТвЕксперт срази политиците в парламента.Темата, че българският ток

...
Кадър Нова ТвЕксперт срази политиците в парламента.Темата, че българският ток
Коментари Харесай

Икономист: Политици с малък капацитет в Народното събрание не могат да се справят със скъпия ток

Кадър Нова Тв

Експерт съкруши политиците в Народното събрание.

Темата, че българският ток е най-скъпият в Европа я повдигаме към този момент 10 години. Тя явно не е в положение да бъде решена от политици с дребен потенциал в Народното събрание. Трябва да има огромен размер политическа сериозна маса, с цел да може да бъде решен този проблем ”. Това съобщи в ефира на NOVA икономистът и заместник-председател на БТПП Красимир Дачев пред Nova.

Той добави, че от 30-40 години доста партии и групи са сложили на масата личните си ползи в българската енергетика.

„ Има ползи, които са отвън политическите и отвън тези на елементарните хора. В целия свят бедните страни заплащат най-скъпо и ние не сме изключение. Нещата се докарват до парадокса. Започват да се клатят основите на българската стопанска система – най-големите предприятия, които са енергоемки и са най-големите потребители на електричество. Ако това се случи ситуацията ще стане неудържимо ”, съобщи Дачев.

Според него, в случай че такива предприятия спрат работа, сегашната рецесия в страната ще ни се види, като детска игра.

За тези компании работят хиляди хора и няма да има кой да им заплаща. Това е базата, която генерира парите в страната. Ако тези компании освободят работещите, те ще отидат на прехрана при страната. Бизнесът пък ще спре парите си към страната, с които тя заплаща на останалите без работа ”, изясни Дачев.

„ Проблемите в енергетиката ни са генетични. Ние се борихме с години тя да се освободи и да стане по-пазарна. Енергетиката не може да се промени след нечия оставка. Всички партии имат ползи там. Нужно е всички да се обединят и да изискат смяната. Това е и повода заради която това няма да се случи ”, безапелационен бе Дачев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР