Кадър Нова твТова, че България оттегля посланика си в Москва

...
Кадър Нова твТова, че България оттегля посланика си в Москва
Коментари Харесай

Бившият БГ посланик в Русия с мрачна прогноза: Очаква ни напрежение! Много трудно се гаси такъв пожар

Кадър Нова тв

„ Това, че България отдръпва посланика си в Москва за съвещания с държавното управление, значи, че има някакво напрежение сред двете страни. В петък се взе решение да бъде изтеглен за съвещания посланика на Европейски Съюз. Ние повтаряме същия акт ”. Това сподели пред Нова телевизия някогашният дипломат на България в Русия Пламен Грозданов (2006 – 2012).

Припомняме, че след като два пъти от Външното министерство оповестиха, че няма да отзоваваме посланици, през днешния ден от Министерския съвет оповестиха, че премиерът е разпоредил на дипломат Бойко Коцев да се прибере от Москва в София за съвещания с българското държавно управление.

Пламен Грозданов също акцентира: „ Позицията ни беше изразена два пъти от Външно - че България няма да отзовава. Но виждате, че нещата се трансформират всеки час. Нещо е трябвало да бъде подхванато ”.

По думите на някогашния дипломат „ едно е ясно – че има много неизяснени неща по този случай. Има още какво да се види. Очаква ни напрежение ”.

Според него към този момент няма неопровержими доказателства, че Русия е отровила Скрипал и щерка му.

„ Винаги е по-добре да се договаря, да се търсят компромисни решения, да се вземат решение проблемите, без да се изостря до дъно ситуацията, само че за жалост, аз планувам в околните месеци да имаме едно доста съществено напрежение сред Европейски Съюз, Съединени американски щати и доста страни и Русия ”, сподели Грозданов.

На въпрос каква реакция чака от Русия, експосланикът изясни: „ Обикновено в практиката същият брой дипломати се отзовават от съветската столица. Но тези решения в Русия ги взема президентът. "

„ Много мъчно се гаси подобен пожар. Няма печеливш от тази борба, за жалост ”, заключи Грозданов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР