Кадър Нова ТвМисля, че актуализацията на бюджета е един добър

...
Кадър Нова ТвМисля, че актуализацията на бюджета е един добър
Коментари Харесай

Каримански, ИТН: През първите три месеца на 2022 г. пенсионерите ще получат почти същите пенсии, които ще се изплащат от 1 октомври

Кадър Нова Тв

" Мисля, че актуализацията на бюджета е един добър знак за това, че хората могат да бъдат по-спокойни до края на годината. Дай боже след изборите да имаме едно по-стабилно ръководство ". Това съобщи в ефира на Нова телевизия депутатът от " ИТН " Любомир Каримански.

По думите му за бизнеса има планувани ограничения. Една от тях е мярката 80/20, която е за самоосигуряващите се лица. Заделени са пари за авиопревозвачите и за транспортните фирми. Тези пари отиват за справяне с удара от COVID-19, посочи депутатът от Има Такъв Народ.

" След по-малко от месец ще имаме входиран нов план за държавния бюджет за 2021 година Надявам се идващия парламент с непорочие да прегледа бюджета ", разясни Каримански.

На въпрос за какво занапред са свършили парите за зимно разчистване в случай, че зимата не е пристигнала, Каримански съобщи следното:

„ Става въпрос за безконтролно държание от страна на ГЕРБ. В София доста постоянно се мият улиците, когато вали дъжд. Това показва как може да се изразходят едни пари ”.

В момента у нас не е направено задоволително, с цел да бъде усъвършенстван разходът в обществения бранш, счита депутатът от „ ИТН ”.

„ За нас е значимо да няма мизерстващи пенсионери. Всеки един, който има трудов стаж, би трябвало да получи заслужените пари. Има самостоятелни коефициенти, които са заложени във формулата за пенсията. Първите три месеца през 2022 година пенсионерите ще получат съвсем същите пенсии, които ще стартират да се изплащат от 1 октомври ”, сподели още Каримански.

И добави, че от Има Такъв Народ са били срещу добавката от 120 лева към пенсиите, тъй като считат, че е по-добре пенсионерите да получат повече във времето, в сравнение с нарастване единствено за 3 месеца, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР