Кадър: Нова телевизияОсвободеният от поста на зам.-председател на ДАНС Недялко

...
Кадър: Нова телевизияОсвободеният от поста на зам.-председател на ДАНС Недялко
Коментари Харесай

Зам.-шефът на ДАНС, който бе освободен: Завеждам дело! Имам две награди за тази година, значи си върша работата

Кадър: " Нова телевизия "

Освободеният от поста на зам.-председател на ДАНС Недялко Недялков даде брифинг пред публицисти по отношение на отстраняването си.

“Извършена е инспекция за това дали съм нарушил престижа на институцията. Имам две награди за тази година, не знам по какъв начин не си извършвам работата тогава. Ще заведа дело за отстраняването ми ", съобщи той, представен от " Нова телевизия ".

„ По закон това е единствената точка, на която могат да стъпят, с цел да ме отстранят ”. Така той разяснява претекстовете за освобождението си от поста. Вчера той беше отхвърлен за редовно несправяне със служебните отговорности и уронване престижа на Агенцията.

По думите му може би е допускал някакви неточности през седемте години, в които е заемал поста. „ Не мисля обаче, че те са толкоз огромни, че да доведат до освобождението ми от служба ”, безапелационен е той.

Овладяване на службите – това уточни като огромна цел на освобождението си Недялков. Вчера пред NOVA той предвижда още кадрови промени в службата за национална сигурност, без да показва в какъв аспект чака да са те. 

Недялков загатна, че е станал жертва на решението си да отнеме достъпа до класифицирана информация на вътрешния министър Бойко Рашков. Вътрешният министър отхвърли коментар.

За освобождението си Недялков изясни, че е схванал от свои сътрудници в понеделник преди обяд. Официално той не е бил известен за решението на Министерския съвет. В претекстовете за освобождението му пишело: редовно несправяне със служебните отговорности и уронване престижа на организацията.

„ Едва ли не, аз не мога да си правя работата. На тази позиция съм от съвсем 8 години, неведнъж съм награждаван, като тази година имам най-малко две награди за добре свършена работа, което фактически е доста необичайно като метод от една страна. Последно, когато приказвах с ръководителя на Агенцията – някогашния ръководител Димитър Георгиев, той ми сподели, че още по времето на предходния длъжностен кабинет на президента Радев е имало напън към него да бъда освободен от тази служба ”, разяснява той.

Недялков уточни кои са най-вероятните съгласно него аргументи за освобождението му. „ Това може би го приписвам на резултатите, които реализира Агенцията в това, че имаме сполучливи реализации против редица олигарси, както добре знаете, развитата шпионска мрежа, а може би и персонален претекст от това, че подписът в отнемането на достъпа до класифицирана информация на Бойко Рашков е мой ”, сподели още той.

Недялков описа и за първата си среща със служебния министър председател Стефан Янев, на която е участвал и Бойко Рашков. „ Тогава главните въпроси, които бяха задавани към мен бяха за детайлна информация, която би трябвало да подготвим и докладваме за шпионския случай. Впоследствие господин Рашков се обърна към мен и попита за какво не лишава достъпа до класифицирана информация на основния прокурор, на което аз му отговорих, че той има по право и това няма по какъв начин да се случи, само че някакси отговорът ми беше признат като надали не опрощение от моя страна ”, разяснява досегашният зам.-председател на ДАНС.

Според Недялков освобождението му е част от по-голяма цел. „ Целта на тези рокади е преодоляване на службата посредством назначение на хора, които даже и откакто, в случай че се образува ново държавно управление след изборите, те няма да могат да бъдат заменени, защото решението или крайният документ за промяна на ръководителя на Агенцията е вследствие на декрет. Това значи, че този ръководител без единодушието на президента няма да бъде заменен. Друго пояснение не мога да намеря. Не вземам участие в политически партии, последните ми 18 години са единствено в службата, минал съм през всички равнища на йерархията ”, сподели той.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР