Кадър МКДПродължават ироничните коментари в македонската преса за космическата програма

...
Кадър МКДПродължават ироничните коментари в македонската преса за космическата програма
Коментари Харесай

Македонски медии: България не ни пушта в ЕС, ама ке ни отнесе в Космоса

Кадър МКД

Продължават ироничните мнения в македонската преса за галактическата стратегия на Слави Трифонов, който има намерение да прати двама българи и македонец в космоса.

" ДА ГЛЕДАМЕ ВО ЅВЕЗДИТЕ: Бугарија не нѐ пушта во ЕУ, но ќе нѐ однесе во вселената ", написа МКД.

" Ново държавно управление, нови детски градини, пътища, лечебни заведения, редуциране на държавната администрация... даде обещание на шоумена и водач на българския „ ИТН “ Слави Трифонов и с обещанията си стигна до космоса. 

Той ще избере мъж и жена, които ще бъдат първите български астронавти в НАСА и той не стопира дотук, а ще направи всичко допустимо с тях, с цел да има „ северен македонец “ космонавт. 

„ Подаване на заявление за участие на България в Европейската галактическа организация, тъй като единствено България не е член там. Ще направя всичко допустимо да изпратя мъж и жена, които ще бъдат първите български космонавти в НАСА. Ще направя всичко допустимо северномакедонски астронавт да се причисли към тях. „ За да не гледаме надолу към земята от позор, а да стартираме да гледаме към звездите “, сподели Трифунов.

След вчерашните избори, които в следствие са съвсем копие на извършените през април, Трифонов към този момент разгласи, че ще образува държавно управление самичък и даже разгласи състава на държавното управление.

Докато чакат формалните резултати, македонските управляващи настойчиво изпращат известия, че чакат в България скоро да бъде образувано политическо държавно управление и устойчиво парламентарно болшинство, с вярата, че договарянията ще продължат и по този метод ще има повдигане на ветото до края на годината. 

Премиерът Зоран Заев, откакто сподели, че ще върви в София още веднъж и още веднъж и още веднъж, до момента в който се откри решение, чака работещ парламент и политическо държавно управление в София да деблокират пътя ни към Европейски Съюз. Той даже се надяваше, че изборите в България ще бъдат извънредно сполучливи, без значение какво е имал поради под триумф и че политиците ще образуват коалиция, която ще бъде парламентарно болшинство, и ще образуват ново българско държавно управление, с което той ще продължи диалозите. Той повтори, че „ няма да се откажем и да продължим, до момента в който не разгадаем този отворен въпрос.

Но сигналите от България остават същите, каквито и да са резултатите, позициите на публична София няма да се трансформират.

Президентът на България Румен Радев повтори през вчерашния ден, че " политиката на България по отношение на Северна Македония не зависи от това кое държавно управление е на власт и какъв ще бъде Народното събрание, а от провеждането на открит градивен разговор сред Скопие и София ", който би трябвало да се движи сред двете столици, а не в Брюксел или Париж, и зависи от критериите, които Скопие ще извърши за участие в Европейски Съюз. "  

На въпрос дали България ще отстрани блокадата, Радев отговори, че " нашите другари от Северна Македония и управлението на страната би трябвало сами да отстранен блокадата ".

„ Ние се нуждаем от действителни, устойчиви резултати за участие в Европейски Съюз, за промяна на учебници, монументи с техните надписи, музеи, публични медии, за премахване на речта на омразата - когато границата падне, нашите младежи не би трябвало да се ненавиждат “, сподели той.

 

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР