Кадър Канал 3У нас все още няма потвърден случай на

...
Кадър Канал 3У нас все още няма потвърден случай на
Коментари Харесай

Семейство българи, контактувало с болни от коронавирус италианци, е поставено под карантина

Кадър Канал 3

У нас към момента няма доказан случай на ковид. Под карантина е сложено семейство българи, които са били на посетители на свои другари италианци, които са болни след това от вируса. Това стана ясно от думите на шефа на Военномедицинската академия (ВМА) проц. доктор Венцислав Мутафчийски, съобщи вести.бг.

Българите са с леки грипоподобни признаци. Те са били известени от италианските си другари за заболяване от ковид. Под карантина са и двама курсанти, които са били на образование в чужбина. Следи се положението и на японски жител.

" Най-вероятно коронавирусът същетсвува, към момента не сме я потвърдили ", разяснява пред медиите Мутафчийски.

От Националния действен щаб по отношение на ограниченията против разпространяването на ковид рапортуваха, че има повишение на смъртните случаи в международен мащаб. Ситуацията към България е следната: В Хърватия случаите на инфектирани са девет,

Румъния – 4, в Северна Македония – 1. В Италия при болни 2500, има умряли 79. Северна Корея е с регистрирани 5328 инфектирани души. Това постанова към Северна Корея и Иран да се приложат същите строги ограничения, взети по повод и на Китай. В Германия и Холандия случаите също са нахвърли 200.

Междувременно от Оперативния щаб още веднъж обявиха, че у нас, изключително в Източна България, се популяризира Грип вид Б, което " преизтощава медицинския запас ".

" Точно в този дух беше рекомендацията на щаба от самоограничение на някои общетсвени прояви, при които се скупчват хора от цяла България. Ние сме длъжни да кажем, тъй като имаме вяра, че хората прояват здрав разсъдък. Мотивът за рекомендация за Шипка беше за Грип вид Б ", разяснява проф. доктор Мутафчийски.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР