кадър и видео: БТВД-р Увалиев заяви, че COVID отделението му

...
кадър и видео: БТВД-р Увалиев заяви, че COVID отделението му
Коментари Харесай

Д-р Увалиев: 30-40 дни сме се опитвали да върнем пациенти с коронавирус, но не винаги успяваме

кадър и видео: БТВ

Д-р Увалиев съобщи, че Коронавирус отделението му е претъпкано.

По думите му има пациенти с данни за дихателна непълнота, само че той се надява натискът да се намалее.

" Шансовете да оцелееш след 92 дни на апаратно дишане са самостоятелни, само че несъмнено е резултат, с който екипът може да се гордее. “

Това сподели ръководителят на Коронавирус отделението в " Аджибадем Сити клиник " доктор Николай Увалиев пред " БТВ ", откакто 50-годишен мъж е изписан, в този момент е в положително положения и няма данни за дихателна непълнота.

Плод на напъните на всички в болничното заведение беше това, както и доверието, което ни гласоподава фамилията му, добави медикът.

" Всички пациенти, заболели от ковид, достигнали до апаратно дишане, са с доста огромен риск за съдбовен край – 40-80%, в някои случаи до 90% смъртност при постигане до апаратна вентилация “, посочи доктор Увалиев.

Затова е доста значимо на време да се диагностицира коронавирусът, да се одобряват медикаменти и в случай че е належащо да се хоспитализират болните, изясни още той.

Увалиев призна, че имат и неуспехи при хора на апаратно дишане в практиката си и това доста ги разстройва, тъй като са се борили до край за техния живот.

" 30-40 дни сме се опитвали да върнем пациенти с ковид, само че не постоянно съумяваме ", сподели още той.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР