Кадър и видео: БНТРеволюционен метод за справяне с коронавируса предлага

...
Кадър и видео: БНТРеволюционен метод за справяне с коронавируса предлага
Коментари Харесай

Русенски учен предлага разработка на нова маска срещу коронавируса

Кадър и видео: Българска национална телевизия

Революционен способ за справяне с ковид предлага русенски академик. 73-годишният Койчо Митев е създал нова маска за лице, която благодарение на електрически ток да обезврежда бактериите, заяви Българска национална телевизия.

Инженерът към този момент е изпратил концепцията за изобретението си до посолствата на няколко страни, в това число и Китай.

Идеята Койчо Митев е сред две мрежи от железни влакна да се сложи филтърен текстил. Мрежите се свързват с полюсите на портативна батерия. От влагата в устата текстилът се овлажнява и през него минава ток от батериите.

Инж. Койчо Митев: Тези микроорганизми, които са живи организми ще бъдат подвластни на електрическия ток и тогава проблемите, които основават ще бъдат решени.

Специалистът споделя, че няма място за суматоха поради COVID-19, а че би трябвало да се мисли рационално. Убеден е в триумфа на своето изобретение.

Инж. Койчо Митев: Ако концепцията ми е вярна, сигурен съм, че ще помогне най- дребното или най- към този момент на към този момент инфектирани пациенти, с цел да се понижи в случай че не изобщо да се изолира разпространяването на вируса.

Койчо Митев към този момент е изпратил информация за изобретението си до посолствата на Китай, Индия, Япония, Южна Корея, Италия и Съединени американски щати с вярата да проявят интерес и новата маска скоро да се появи на пазара.

Видео вижте ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в са
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР