кадър: Фейсбук/Всеки един български пенсионер за трети пореден месец ще

...
кадър: Фейсбук/Всеки един български пенсионер за трети пореден месец ще
Коментари Харесай

Бойко Борисов във Фейсбук: Всеки един български пенсионер за трети пореден месец ще получи добавка от 50 лева

кадър: Фейсбук/

Всеки един български пенсионер за трети следващ месец ще получи добавка от 50 лв. към пенсията си за октомври. Това обещахме и изпълняваме уговорката си. Това написа във нов пост във Facebook министър-председателят Бойко Борисов.

Той прибавя също:

" Тази помощ във времето на пандемия от COVID-19 ще доближи до всички 2 119 256 пенсионери у нас, за което държавното управление през днешния ден отпусна спомагателни 105 962 800 лв. по бюджета на Държавното публично обезпечаване.

Независимо от компликациите, пред които ни изправи COVID-19, от 1 юли т.г. с 6,7% увеличихме всички пенсии. По време на изключителното състояние десетки хиляди пенсионери се възползваха от поддръжката за безвъзмезден топъл обяд, обществен патронаж и доста други обществени услуги за облекчение и възстановяване на живота на възрастните хора. Голяма част от тези действия не престават да се осъществят и до края на годината.

Защото обезпечаването на почтени старини на нашите майки и татковци постоянно са били първокачествен и неизменен приоритет на държавното управление. Продължаваме интензивно да работим за нови и нови ограничения в поддръжка на пенсионерите. "

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР