кадър bTVМинистър-председателят Бойко Борисов ще си вкара голям автогол, ако

...
кадър bTVМинистър-председателят Бойко Борисов ще си вкара голям автогол, ако
Коментари Харесай

Журналистът Христо Христов: В новите учебници няма факти нито за началото, нито за края на комунизма

кадър bTV

Министър-председателят Бойко Борисов ще си вкара огромен автогол, в случай че новите учебници по история, в които се приказва за комунизма, бъдат утвърдени, тъй като точно той даде обещание на жертвите на този режим да се учи истината за него. Това съобщи в предаването " Лице в лице " по bTV журналистът Христо Христов.

Той посочи като максимален проблем, че в новите учебници липсват цифрите както за началото, по този начин и за края на комунистическия режим. Христов съобщи, че няма и параленост на данните за политическите жертви, които преди 9 септември са пресмятат на 5600 души, а по-късно - сред 18 и 30 хиляди.

Журналистът разясни, че липсват и цифрите за края на тоталитарния режим, по-точно за 11 милиарда външен и 26 милиарда лв. вътрешен дълг, който е сложил България в най-неизгодната обстановка да началото на прехода. За сметка на това се показва, че ръководството на Тодор Живков било ориентирано напълно за благоденствието на народа, което не е правилно, безапелационен беше Христов. Той добави, че към този момент има покана от едно от издателствата, основали новите учебници, които желаят да обсъдят с него тематиката. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР