Кадър бТВИзвестен наш професор даде експертно мнение за развитите на

...
Кадър бТВИзвестен наш професор даде експертно мнение за развитите на
Коментари Харесай

Проф. Радостина Александрова: Вирусите ще продължат да се множат, далеч сме от колективния имунитет

Кадър бТВ

Известен наш професор даде експертно мнение за развитите на новите разновидности на ковид. Проф. Радостина Александрова изясни също за какво сме надалеч от груповия имунитет.

Ситуацията е доста динамична. Всичко ще зависи от това по какъв начин се развива тя. Ако този напън върху лечебните заведения продължава, ще докара до актуализиране на ограниченията. Това съобщи проф. Радостина Александрова в утринния блок на БТВ.

Тя изрази мнение, че английският вид на вируса се настанява у нас интензивно. Не изключи вид ограниченията по локдауна да бъдат удължени.

„ РНК съдържащите вируси мутират доста бързо. Те са доста пластични. До скоро това беше известно единствено на експертите, а в този момент го вижда целият свят. Ще продължат да се множат още разновидности. За в този момент сме надалеч от груповия имунитет. “

Според проф. Александрова коронавирусът ще се трансформира в заболяване като сезонния грип. Като проблем посочи темпа на имунизацията.

„ Все още не сме сигурни дали имунизацията предотвратява предаването на вируса “, заяви тя. Въпреки това съобщи, че имунизацията е най-хубавият вид за битка с COVID-19: „ Образувалите антитела съумяват да блокират вируса “.

Проф. Александрова осведоми по кое време сме най-заразни: „ Пикът на заразността е, когато стартираме да демонстрираме признаци “. Според нея антителата след имунизация могат да се ревизират след към 3 седмици след слагане на втората доза, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР