Кадър бТВЕксперт направи поразяващ коментар за актуализацията на бюджета.Правителството има

...
Кадър бТВЕксперт направи поразяващ коментар за актуализацията на бюджета.Правителството има
Коментари Харесай

Милен Велчев: Лошо ще е, ако кажем - има едни излишни пари, дайте да ги раздадем на пенсионерите

Кадър бТВ

Експерт направи шокиращ коментар за актуализацията на бюджета.

Правителството има опция да прекроява разноските си по избрани пера от бюджета. Разходите обаче имат таван. Средствата, които има в бюджета, не са задоволителни и е нужна актуализация на бюдежета. По моя информация се чака да бъдат спестени средства от финансови разноски и от работни заплати.

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ някогашният финансов министър Милен Велчев по мотив актуализацията на бюджета. 

" Когато планираме, създаваме и работим по държавния бюджет, би трябвало да знаем, че това е главният инструмент на държавното управление за въздействие върху стопанската система. Когато има рецесия, страната би трябвало да харчи повече, в сравнение с изкарва от налози, да има недостиг и по този метод да подтиква стопанската система. Обратното е, когато стопанската система пораства - тогава страната не би трябвало да позволява недостиг и не би трябвало да харчи повече, откоклкото изкарва, с цел да не се стигне до прегряване на стопанската система. Последните прогнози сочат растеж на стопанската система с 3-4%, което никога не значи рецесия. Парламентът и държавното управление би трябвало доста да се замислят дали да се влиза в недостиг ", добави той, написа Novini.bg.

" Най-неразумното нещо, което можем да създадем в този момент, е да кажем - тази година има едни непотребни пари, дайте да ги раздадем на пенсионерите. Ако следващата година ги няма тези непотребни пари, какво ще вършим тогава? Всички желаеме пенсионерите да живеят заслужен живот, само че би трябвало да мислим и дали данъкоплатците и страната могат да си разрешат едно такова нарастване на пенсиите ", обяви Милен Велчев. 

" Това, което се случва сега, е ясно на всички - предстоят избори и никой не желае да взиме непопулярни решения. Според мен дори сега всеки се пробва да прави безумни оферти за бюджета, с цел да се хареса на гласоподавателите. Ако това се осъществя, няма да свърши добре ", приключи някогашният финансов министър. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР