кадър: БТВДефиниция на пик е седмица с най-много случаи, след

...
кадър: БТВДефиниция на пик е седмица с най-много случаи, след
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев по БТВ: Не се прегръщайте и целувайте, пикът в София бе преди три седмици

кадър: БТВ

Дефиниция на пик е седмица с най-вече случаи, след което те понижават. Ако тръгнат да се усилват, се насочваме към пика. Пикът в София мина преди три седмици. Това сподели проф. Тодор Кантарджиев по БТВ.

Това беше след събирането на хора по Цветница и Великден. В София нещата са под надзор и минахме на етапа на поява на обособени гърмежи. Едната причина е болничните заведения. Държавата си беше на мястото, първи въведохме ограниченията. Те не би трябвало да са драконовски, а навременни. Хората към този момент се научиха, дисциплинираха се. Затова има толкоз малко случаи. При първите случаи стартира суматоха в болница. Изпращат се 200 погрешно взети проби.

Лекарите трябваше да се научат по какъв начин да носят защитните дрехи. Вирусът е подъл, би трябвало да се взимат всички ограничения. Всеки пациент, с който се срещнеш, го третираш като евентуално инфектиран. Вече има облекла. Като се споделя за тест, би трябвало да се каже какъв тест. Развиват се две огнища в организма-в гърлото и белия дроб. Той се възпалява от отпадните феномени на клетките, които се разпадат. Държавата е застанала зад този проблем.

Ние започнахме да си затваряме инфекциозните заболявания и продължихме да се прегръщаме и целуваме. Хората на Изток единствено се покланят, не се прегръщат и целуват с другари. Да не се втурваме да се прегръщаме и целуваме в този момент. Ако си се пазил, караш леко болестта. Ако живееш самичък, рискът ти е 15 %. Децата и младите заразяват възрастните и бабите.

Ако този вирус се смеси с есенните грипове, става доста неприятно.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР