Кадър: БТВ, архивОт турските служби имаше информация, че има около

...
Кадър: БТВ, архивОт турските служби имаше информация, че има около
Коментари Харесай

Безлов: От турските служби знам, че около 20 българи са воювали за „Ислямска държава

Кадър: БТВ, списък

" От турските служби имаше информация, че има към 20 български жители, воювали за „ Ислямска страна ”. Това разгласи в ефира на " Нова телевизия "  старши анализаторът в стратегия „ Сигурност “ в Центъра за проучване на демокрацията Тихомир Безлов.

„ Утешителното за нас е, че ние не сме забавна цел. Това, че някой ще направи атентат в София, не може да се съпостави с подобен в Берлин или Ню Йорк. Една от целите, която направи усещане, е атентатът в Бургас. Но той бе ориентиран най-вече към израелски жители, осъществен от непознати жители ”, уточни Безлов.

Според него първоначално е имало опасения за въздействие на „ Ислямска страна ” у нас, само че те са били неоснователни. Имало е опасения, че мюсюлманското население в страната може да е уязвимо, само че с времето опитът е посочил тъкмо противоположното.

„ Чуждите религиозни мрежи бяха разкрили две групи, които са рискови, и бяха пробвали да ги развият. В единия случай беше ромско население, изповядващо исляма. Пак не може да се каже, че е доста добре развито. По тези случаи се водят каузи. Има 2-3 случая на български жители от ромски генезис, които имаха присъединяване в терористични мрежи в Австрия. Имаше и образец в Силистра. От турските служби имаше информация, че има към 20 български жители, воювали за „ Ислямска страна ”, изясни Безлов.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР