кадър: БНТВежди Рашидов се възмути от неспазването на противоепидемичните мерки

...
кадър: БНТВежди Рашидов се възмути от неспазването на противоепидемичните мерки
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Тези хора по митингите, които са без маска, убиват всеки ден

кадър: Българска национална телевизия

Вежди Рашидов се възмути от неспазването на противоепидемичните ограничения у нас. Той изрази мнение, че мнозина не си дават сметка какъв брой е тежко на медиците ни в тази обстановка и даде за образец своята брачна половинка, която е доктор в Пирогов.

Хората по митингите, които са без маска, убиват всеки ден. Така ще го кажа, както и да прозвучи. Това разяснява в студиото на  " Денят стартира " с Георги Любенов председателят на комисията по просвета и медии в Народно събрание и някогашен министър на културата Вежди Рашидов.

Съпругата ми е 30 години доктор в " Пирогов ", аз знам какво й е. Всеки ден не виждаме, че лекари са в рискова обстановка и се разболяват. Няма кой да лекува, по тази причина и брачната половинка ми вместо да си вземе почивен ден, когато би трябвало, отива на работа, просто тъй като няма кой, изясни Рашидов.

Генерал Мутафчийски ни предизвести по какъв начин да живеем, с цел да оцелеем, ние му се подиграхме и той се прибра, несъмнено, обиди се. И аз бих се обидил.

Бившият министър разяснява и рецесията в връзките на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

Радев ми е градски - аз нямам нищо нищо персонално към него, а Бойко Борисов е човек с който съм работил и безпределно доста оценявам.

Държавата не се състои от театри и заведения за хранене. В момента може и да умрем - на кантар сме, акцентира Рашидов. Разбирам, че всички специалности са зле, добави той.

Рашидов разяснява и предлагането на настиящия културен министър всеки клиент да минава през бърз тест преди да влезе на театрално зрелище.

Ами по-късно може и за лумбаго да ги забележим... Защо да не създадем и аптеки пред театрите, не скри рецензиите си Рашидов.

Аз моля да има схващане - затваряме заведения за хранене, читалища, библиотеки, заводи.... Не съм срещу нищо, само че това е проклето време, чумаво - изтребва ни един по един а ние не виждаме... И аз по този начин смятах, до момента в който не ме удари ракът. Мислех, че ще ме подмине, само че ето - удари ме на 60 години.

Вежди Рашидов заяви още, че в новия бюджет ще бъдат отпуснати 11 милиона лв. за Българска национална телевизия при над 40 милиона недостиг.

Не може да закрием Българска национална телевизия... Доколкото аз виждам и чувам, интелектуалците вземат решение кой да е закона, а ние не го вършим за тях, а за публичните медии, с цел да работят умерено, съобщи Рашидов по отношение на проектозакона за радио и телевизия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР