Кадър: БНТПроф. Мира Кожухарова даде експертно мнение за коронавируса у

...
Кадър: БНТПроф. Мира Кожухарова даде експертно мнение за коронавируса у
Коментари Харесай

Проф. Мира Кожухарова: Достигнахме до връх на ковид. Сега слизаме надолу. Не бива да допускаме втори връх

Кадър: Българска национална телевизия

Проф. Мира Кожухарова даде експертно мнение за ковид у нас. Тя регистрира направеното в борбата с вируса и съобщи, че сега се появява спад на заболелите, и не би трябвало да позволяваме той още веднъж да се увеличи. 

Достигнахме до връх и в този момент страхливо започваме да слизаме надолу. Не бива да позволяваме да се стига до втори връх. В Европа се следи спад на случаите на COVID-19. Такава е наклонността и у нас. Това съобщи епидемиологът проф. Мира Кожухарова в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

" Мерките са навременни и съответни. Мерките са профилактични и се подхващат, когато още няма проблем. Такава мярка е имунизацията. Другите ограничения са противоепидемични и се започнаха още през март ", изясни тя.

" Словения към този момент е преди нас по равнище на смъртност. Това е зараза. При доста дисциплинираните страни се следи повишаване на случаите. Единственото, което можем да създадем е да използван противоепидемични ограничения ", заяви епидемиологът.

" Децата не боледуват съществено от COVID-19. Проблемът при децата е заразяването на учителите ", уточни тя във връзка отдалеченото обучение, което е в ход в страната сега.

На въпрос дали ограниченията могат да се разхлабят до 21 декември, проф. Кожухарова съобщи:  " Ако положителната наклонност се резервира, би могло ограниченията да се разхлабят. Ако отделенията продължат да бъдат цялостни, това няма да е рационално ", написа Novini.bg.

" Планът за имунизации имаше потребност да се направи. Той обрисува общите линии, не е съответен. Аз от имунизацията не се тормозя, хората се тормозят. Опасявам се, че няма да можем да се възползваме от тази противоепидемична мярка. Аз персонално ще се имунизирам ", акцентира тя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР