кадър БНТНовият щам на К19 е с над 50% по-заразен

...
кадър БНТНовият щам на К19 е с над 50% по-заразен
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Епидемията е на вълни, заради поведението на обществото

кадър Българска национална телевизия

Новият вариант на К19 е с над 50% по-заразен от познатите ни досега разновидности. Това разяснява в ефира на бТВ пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Пандемичният развой протича на талази, една от хипотезите за това е, че е обвързвано с държанието ни като общественост. Когато стартират повече хора да боледуват, контактите се лимитират, тогава спада пандемичният развой. Когато спадне задоволително, хората споделят: „ Вече мина “ и по този начин стартира още веднъж “, изясни той.

Д-р Симидчиев уточни, че данните за новия вариант на вируса са спорни, а последните изследвания демонстрират, че е приблизително към 52% по-заразен. Засега няма данни, че протича по–леко. При възрастните над 60 години наподобява, че протича по-тежко, уточни той.

„ Колкото по-малко има от вируса, толкоз по-малко той ще се намножава и толкоз по-малка е вероятността той да се промени. Той се трансформира единствено тогава, когато има опция да се намножава повече. Колкото повече гостоприемници му дадем, толкоз по-голяма е вероятността да се приспособява към популацията ни. Всички ограничения, които лимитират опцията той да се намножава допълнително гостоприемници, са нещо позитивно “, означи пулмологът.

Според него, в случай че не се имунизираме задоволително бързо, вирусът ще има опция да се трансформира.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР