кадър: БНТНе съм доволна от начина, по който се осъществява

...
кадър: БНТНе съм доволна от начина, по който се осъществява
Коментари Харесай

Караянчева: Липсва диалог между президента и НС, това не ми харесва

кадър: Българска национална телевизия

Не съм удовлетворена от метода, по който се реализира връзката с президента Румен Радев.

Това съобщи в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя означи, че той постоянно е поканен в Народното събрание, само че той не се възползва от това. Според Цвета Караянчева почти всеки месец президентът Радев постанова несъгласие върху закони, което е негово право, само че по думите ѝ има липса на разговор сред него и народните представители. По думите ѝ неналичието на разговор основава чувство за спор сред институциите, като тя е поканила президента Радев в Народното събрание, въпреки че съгласно нея няма потребност да го прави, тъй като вратите за него са постоянно отворени.

" Динамика “ е думата на годината, поради бурните парламентарни диспути и сполучливото Българско европредседателство, съобщи парламентарният ръководител. Като едно от най-големите провокации на миналата година тя дефинира митинга на майките на деца с увреждания. " Мисля, че се получиха няколко положителни закона и се надявам да облекчат живота на тези хора ", сподели още тя. Като неточност на ръководещите тя дефинира незадоволително положителната връзка с жителите, като за образец тя уточни проблема със застраховките и компенсациите при потърпевши при произшествия, налозите върху старите коли.

" Трябва да се направи необятен публичен спор, с цел да уверим обществото, че изборът на нов многоцелеви изтребител за Военновъздушни сили е най-хубавият ", заяви Цвета Караянчева. По думите ѝ, изборът на машината е бил напълно експертен.  " Важно е хората да знаят къде ще отидат тези 1,6 милиарда лв. ", безапелационна бе тя.

" Няма процедура Народното събрание да разпределя бюджетния остатък ", съобщи още Цвета Караянчева. Тя посочи, че поправките в Наказателния кодекс за така наречен „ секрети арести “ са въведени поради атентатите в Париж.

" Премиерът Бойко Борисов винаги се е явявал в Народното събрание, когато е бил призоваван. В никакъв случай няма предпочитание за отсъствие ", изрично съобщи тя.

" В случай, че ГЕРБ получи по-малко евродепутати от Българска социалистическа партия на евроизборите следващата година, това няма да значи предварителни избори ", уверена бе Караянчева. Тя означи, че това е малко евентуален сюжет. По думите ѝ е значимо да се увеличи политическата интензивност на българите./ novini.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР